Közélet

A kormány telefonon is tájékoztat a kijárási korlátozásról

A kormány telefonon is tájékoztat a kijárási korlátozásról

2020. március 29., vasárnap
A kormány telefonon is tájékoztat a kijárási korlátozásról

A kormány telefonon is tájékoztat a kijárási korlátozásról - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Közleménye szerint a kormány átfogó tájékoztató akciót indított annak érdekében, hogy minden magyar állampolgár értesüljön a kijárási korlátozás legfontosabb részleteiről. A kabinet televíziós kisfilmek, külterületi plakátok és internetes videók közzétételén túl telefonhívások segítségével is megkeresi a magyar állampolgárokat. A kormány ezekben a hanghívásokban arra hívja fel a figyelmet, hogy a koronavírus már az ország bármely pontján jelen lehet, ezért tovább kell csökkentenünk a személyes érintkezések számát. A lakóhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni. A kabinet arra is felhívja a figyelmet, hogy a 65 évnél idősebb állampolgárok csak 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerboltokat, piacokat és gyógyszertárakat, és ezeken a helyeken ebben az időszakban mások nem tartózkodhatnak. A hanghívásban az is elhangzik, hogy ezek a szabályok a járvány lelassítását célozzák - közölte Dömötör Csaba.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.