Közlekedés

35(!) kilométeres kamionsor alakult ki a csanádpalotai határátkelő előtt

35(!) kilométeres kamionsor alakult ki a csanádpalotai határátkelő előtt

2020. március 20., péntek
35(!) kilométeres kamionsor alakult ki a csanádpalotai határátkelő előtt

Tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje a csanádpalotai magyar-román autópálya-határátkelőhely kilépőoldalán, a várakozásra kényszerülő árufuvarozóknak a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai vizet osztanak az M43-as autópályán. Több órát kell várakozniuk a kamionoknak a kilépésre a gyulai és az ártándi határátkelőnél is.

Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délután közölte, az M43-as autópályán több mint 35 kilométeres kamionsor alakult ki a Romániába tartó tehergépjárművekből. Hozzátette: a személyforgalomban a kilépőoldalon háromórás a várakozás. A román és magyar hatóságok az átkelőhelyen a meglévő tíz forgalmi sáv mellé további hármat alakítottak ki: hét sávon ellenőrzik közösen a kilépő kamionforgalmat, haton pedig a személyforgalmat. Az M43-as autópályán a rendőrség járőrei, köztük motoros rendőrök biztosítják a közrend és közbiztonság fenntartását - tudatta a százados. A fuvarozók közül akik tehetik, igénybe veszik a nagylaki közúti határátkelőhelyet is, ahol délután szintén jelentős, akár hatórás várakozási idővel számolhatnak.

(MTI, kiemelt képünk illusztráció)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.