Meteor

Változékony idő lesz a héten

Változékony idő lesz a héten

2020. február 24., hétfő
Változékony idő lesz a héten

Változékony lesz az idő a héten: napsütésre, de esőre, zivatarra is készülni kell. Ismét többször lesz erős, olykor viharos a szél. A hőmérséklet is ingadozni fog, olykor csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, máskor 18 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn

délelőttől kezdve nem lesz csapadék. A szél fokozatosan mérséklődik, dél körül már nem kell viharos, estétől pedig erős szélre számítani. A leghidegebb órákban 1-8, napközben 8-13 fok lesz.

Kedden

délen több, északon kevesebb lesz a napsütés. Napközben csapadék nem várható, estétől viszont északon helyenként eső, zápor már előfordulhat. A szél több helyen élénk, néhol erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 10-18 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Szerdán

többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, sokfelé alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar is lehet. A szél többfelé erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9, a legmagasabb hőmérséklet általában 6-10 fok között valószínű, de délkeleten akár néhány fokkal enyhébb lehet.

Csütörtökön

elszórtan eső, zápor, északkeleten néhol kevés hó is előfordulhat. A nap második felében nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. A szél erős, időnként viharos lesz. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3, napközben 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken

helyenként előfordulhat záporeső. Több helyen megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2, a maximumhőmérséklet 5 és 13 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Szombaton

inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Elszórtan fordulhat elő eső, zápor. A szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 10-17 fok között valószínű.

Vasárnap

, március elsején többfelé valószínű eső, zápor. A szél is megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.