Közélet

Trianoni almafát ültettek Nagylakon

Trianoni almafát ültettek Nagylakon

2020. február 28., péntek
Trianoni almafát ültettek Nagylakon

A trianoni békediktátum 100. évfordulójának alkalmából egy almafát ültetett el a nagylaki államhatár közelében Kolozsvári Rozália nagylaki és Farkas János magyarcsanádi polgármester, valamint Lázár János, a hódmezővásárhelyi-makói térség országgyűlési képviselője és Tóth László színművész - számolt be a Rádió 7.

Kolozsvári Rozália nagylaki polgármester a rádiónak elmondta: a budapesti Nemzeti Színház kezdeményezésére szervezték meg ezt az eseményt, ugyanis országszerte az a 12 település kapott egy-egy almafát, amelyet az 1920-as döntés kettévágott és területének egy része Magyarországon kívülre került. Kolozsvári Rozália kitért arra is, hogy a nagylaki képviselők arról is határoztak, hogy az almafa mellé egy trianoni emlékművet is állítanak. Hozzátette: egy hatalmas szikla fogja képezni az emlékmű talpazatát, melyre egy fából készített kettős kereszt kerül. A tervek szerint június elején avatják majd fel, de ügyelnek arra, hogy ne egy napon legyen a június 4-ei nagy makói rendezvénnyel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.