/

Trianoni almafát ültettek Nagylakon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A trianoni békediktátum 100. évfordulójának alkalmából egy almafát ültetett el a nagylaki államhatár közelében Kolozsvári Rozália nagylaki és Farkas János magyarcsanádi polgármester, valamint Lázár János, a hódmezővásárhelyi-makói térség országgyűlési képviselője és Tóth László színművész – számolt be a Rádió 7.

Kolozsvári Rozália nagylaki polgármester a rádiónak elmondta: a budapesti Nemzeti Színház kezdeményezésére szervezték meg ezt az eseményt, ugyanis országszerte az a 12 település kapott egy-egy almafát, amelyet az 1920-as döntés kettévágott és területének egy része Magyarországon kívülre került.

Kolozsvári Rozália kitért arra is, hogy a nagylaki képviselők arról is határoztak, hogy az almafa mellé egy trianoni emlékművet is állítanak. Hozzátette: egy hatalmas szikla fogja képezni az emlékmű talpazatát, melyre egy fából készített kettős kereszt kerül. A tervek szerint június elején avatják majd fel, de ügyelnek arra, hogy ne egy napon legyen a június 4-ei nagy makói rendezvénnyel.

Előző sztori

Orbán: Nagy a valószínűsége, hogy a koronavírus megjelenik Magyarországon

Következő sztori

Közönségtalálkozót tartanak a Somogyi-könyvtárban