Közélet

Szijjártó: Tarthatatlan, hogy az ENSZ csak a migrációra költ

Szijjártó: Tarthatatlan, hogy az ENSZ csak a migrációra költ

2020. február 11., kedd
Szijjártó: Tarthatatlan, hogy az ENSZ csak a migrációra költ

Tarthatatlan, hogy a terrorellenes küzdelem nem része az ENSZ költségvetésének, miközben a világszervezet olyan ügyekre pazarolja a pénzét, amelyek veszélyesek az egész világra nézve, ilyen a migráció elősegítése - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Bécsben egy terrorizmusellenes konferencián elmondott felszólalásában.

A migráció folyamatos elősegítése, a világ egyik legpozitívabb jelenségeként való beállítása nagyon komoly veszélyt hoz az egész emberiségre - tette hozzá. Közölte: az ENSZ globális migrációs csomagja biztatás az embereknek arra, hogy keljenek útra, és óriási veszély azokra a térségekre és országokra nézve, amelyeken keresztül és ahová a népvándorlás irányulni fog és már irányul is. „Ezért felszólítjuk az ENSZ-t, hogy a terrorellenes küzdelmet tegye bele a költségvetésébe, költsön többet a globális terrorellenes küzdelemre, és kevesebbet a migráció elősegítésére, mert ez szolgálja a világ minden lakójának érdekét” - mondta a miniszter azon a konferencián, amelyet az ENSZ, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és Svájc rendezett meg, és amely összefoglalója több EBESZ-tagországbeli regionális értekezletnek.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.