Közélet

Logópályázatot hirdet kisiskolásoknak a megyei katasztrófavédelem

Logópályázatot hirdet kisiskolásoknak a megyei katasztrófavédelem

2020. február 17., hétfő
Logópályázatot hirdet kisiskolásoknak a megyei katasztrófavédelem
A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Futótűz Futóklub Szeged Tűzoltóság és a Csongrád Megyei Tűzoltó Kultúráért Alapítvány pályázatot hirdet általános iskolák 5-8. osztályos diákjainak a Futótűz Futóklub új logójának megtervezésére - tájékoztatott a CSMKI. A pályázat célja egy friss szellemű, modern megfogalmazású vizuális jel létrejötte.

A Futótűz Futóklub Szeged Tűzoltóságról: A Futótűz Futóklubot a Szegedi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon szolgálótűzoltók hozták létre közel húsz évvel ezelőtt. Az egyesület keretein belül az állomány tagjai a különböző versenyek alkalmával egységesen egy csapatként mérettették meg magukat az évek során. A tűzoltóságon rendkívül jól működő csapatépítés és csapategység eredményeként a tűzoltók több ultra futóversenyen vettek részt. Az Európában is komoly hírnévre szert tett Balatont megkerülő futóverseny mezőnye például még nem rajtolt el szegedi tűzoltók nélkül, de a Futótűz Futóklub égisze alatt szinte minden helyi vagy országos közép vagy hosszú távú versenyen is feltűnnek a szegedi lánglovagok.

Tizennégy éve a Futótűz Futóklub létrehozott egy saját versenytis először csak a tűzoltólaktanya falain belül. Ezeken a versenyeken minden alkalommal a futást ötvözték a tűzoltó munkához szükséges eszközök használatával és a legkülönfélébb akadályokkal, hogy a hivatásukra jellemző elemek is szerephez jussanak a versenyek során. Az egyre nagyobb érdeklődésre való tekintettelnégy éve a Futótűz Futóverseny csatlakozott Szeged Megyei Jogú Város programsorozatáhozés új célokat is megfogalmazva tűzoltós családi nappá nőtte ki magát a rendezvény, amely minden évmájus elején immár a Dóm téren várja az érdeklődőket.

A rendezvény célja, hogy sportolási, versenyzési programok mellett a rendezvény ifjúságfelkészítési, valamint a csapatépítési és sportbaráti kapcsolatok ápolására is lehetőséget biztosítson. A rendezvény karitatív jelleggel lehetőséget biztosít a Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítvány, mint társszervező részére adományok gyűjtésére. A kijelölt útvonal Szeged belvárosában és a Tisza partján a város egyik legszebb részén biztosít versenyzési lehetőséget az indulóknak. A logó követelményei:
  • utaljon a tevékenységre és a nevére
  • legyen üde, fiatalos
  • utaljon a tűzoltók hivatására
  • szabadkézi rajz (A/4-es méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más szabadkézi technikával készített alkotás)
  • számítógépes grafika (legfeljebb 14 MB kiterjesztésű)
Benyújtás módja: Alkotástól függően személyesen, postai úton vagy e-mailen a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség részére. Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség 6728 Szeged, Napos út 4. szeged.kk@katved.gov.hu Az alkotás leadásakor megadandó adatok: Név, életkor,(a pályázat beérkezési határidő napján betöltött életkor),iskola és osztály megnevezése,e-mail cím, telefonos elérhetőség. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselőhozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell! Beérkezési határidő: március 20. Pályázatok elbírálása, díjazás: A bírálóbizottság a beérkezett alkotásokatmárcius 31-ig értékeliés ezt követően írásban is értesíti a helyezetteket. A beérkezett pályamunkákból a szervezőkkiállítást hoznak létre a május 9-énmegrendezendő Futótűz Futóverseny helyszínén, Szegeden a Dóm téren. A beérkezett pályamunkákat figyelembe véve a bírálóbizottság döntése értelmében a kiválasztott logó(ka)t a Futótűz Futóklub Szeged Tűzoltóság az eseményekhez készített ruházatán viselheti, rendezvényeken vizuális jelként használhatja. Az értékelés szerintiI-IV. helyezettekdíja a szülői nyilatkozatok függvényében, hogy 1 napra részt vehetnek a Szegedi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkájában. A fiatalok a nap során megismerkedhetnek a hivatásos tűzoltók napi feladataival, a részükre biztosított védőeszközökkel és szakfelszerelésekkel, gépjárművel maguk is részt vesznek a foglalkozásokon. Az elméleti felkészítést követően a nap során műszaki mentési gyakorlaton testközelből tanulhatják meg a gépjárművek szétvágását segítő eszközök használatát. Tűzoltási gyakorlat keretein belül maguk is megismerhetik a különböző oltóanyagok hatásait és részt vesznek az oltásban. A délutáni sport foglalkozás keretein belül kipróbálják a tűzoltók részére meghatározott fizikai felmérőket. Ezáltal a gyerekek maguk is1 napra is tűzoltók lehetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.