Egyetem

Középiskolások is jelentkezhetnek az SZTE Junior Akadémia versenyére

Középiskolások is jelentkezhetnek az SZTE Junior Akadémia versenyére

2020. február 17., hétfő
Középiskolások is jelentkezhetnek az SZTE Junior Akadémia versenyére

A Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémiájának Prezentációs Technikák Versenyére felkészítő első eladást Dr. Németh Zoltán, azaz Dr. Prezi, prezentációs tréner, TEDx-előadó tartotta pár napja. A megmérettetésre február 28-ig várják a jelentkezéseket.

A verseny döntőjét április 8-án rendezik meg, a fődíj egy 50 ezer forint értékű ösztöndíj. A második helyezett 30 ezer, a harmadik helyezett pedig 15 ezer forint ösztöndíjban részesül. Ezen felül idén is felajánlott a szegedi Toastmasters Retorika Klub egy különdíjat és könyvjutalmakat is átadnak – ismertette Kemény Zsanett koordinátor. Az SZTE Junior Akadémia munkatársa közölte, február 19-én, szerdán 17 órakor Bihari Gábor, a Bproduction Kft. ügyvezető igazgatója tart előadást, aki gyakorlati tanácsokat ad a résztvevőknek arra vonatkozóan, hogyan lehet egy jó ötlettől a megvalósításig eljutni. Február 26-án a szegedi Toastmasters Retorika Klub tart workshopot, amelyen szó lesz a lámpalázról és annak kezeléséről is. A műhelymunkát Tasnádi Dávid és Tápler Zita vezeti. A Prezentációs Technikák Versenyre idén már középiskolások is jelentkezhetnek. – Az

SZTE Junior Akadémia

tavaly szeptemberben jött létre és pont az a célja, hogy nyissunk a középiskolások felé, illetve megkönnyítsük az utat az egyetemre, hidat képezzünk a középiskola, illetve az egyetem között. Szeretnénk a középiskolásokat is segíteni, és bevonni őket ebbe a versenybe. A középiskolás diákok is részt vehetnek a felkészítő workshopokon. Számukra most egy olyan prezentációs versenyt írtunk ki, ahol megadtunk a „Zöld világ” témakört. A középiskolások egy előre elkészített, néhány diasorból álló ppt-vel nevezhetnek, ezt a

juniorakademia@rekt.szte.hu

e-mail-címünkre kell elküldeni. Előválogatás után ők is részt vehetnek ebben a versenyben egy külön kategóriában – fogalmazott Kemény Zsanett. A verseny mellett emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokkal is segíti a továbbtanulás előtt állókat az SZTE Junior Akadémia. A tavaszi időszakban, az egyetemi karok bevonásával és az Élménysétával együttműködve, egy és kétnapos osztálykirándulásokat szerveznek. Ezen felül folyamatosan tartanak előadásokat, így például az SZTE Junior Akadémia Esték programsorozatot, amely minden hónap első szerdáján várja az érdeklődőket. Március elejétől indul a pályaorientációs tanácsadás az SZTE Karrier Irodával együttműködve, ami szintén egy fontos mérföldkő.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.