Közélet

Illegális szemétlerakó pár ellen emeltek vádat Vásárhelyen

Illegális szemétlerakó pár ellen emeltek vádat Vásárhelyen

2020. február 26., szerda
Illegális szemétlerakó pár ellen emeltek vádat Vásárhelyen

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel és férfival szemben, akik apróhirdetésben vállalták veszélyes hulladék és szemét elszállítását - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlottak 2018 szeptemberében egy újságban hirdetést adtak fel két alkalommal is arról, hogy veszélyes hulladék és szemét elszállítását vállalják. Így kerültek kapcsolatba egy hódmezővásárhelyi lakossal, akivel megállapodtak abban, hogy az ingatlanán levő hulladékot a vádlottak elszállítják.

A megállapodásnak megfelelően 2018. szeptember 29-én a vádlottak az általuk vezetett személygépkocsival és utánfutóval megjelentek a megbízó ingatlanánál, ahol felpakolták az építési törmelékből, kerékpárbelsőből, külső gumikból, fóliákból, üvegdarabokból és festékes dobozokból álló hulladékot. Ezt Mártély külterületére szállították és egy dűlőúton - annak ellenére, hogy ezen a külterületi, mezőgazdasági művelés alatt álló területen mindenféle hulladék elhelyezése tilos - lepakolták. A közel egy tonna hulladék gyűjtésére és szállítására, kezelésére vonatkozó hatósági engedéllyel a vádlottak nem rendelkeztek.

A járási ügyészség a vádlottakat hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.