Közélet

Folytatódik a bűnmegelőzési kurzus a Gál Ferenc Főiskolán

Folytatódik a bűnmegelőzési kurzus a Gál Ferenc Főiskolán

2020. február 10., hétfő
Folytatódik a bűnmegelőzési kurzus a Gál Ferenc Főiskolán

A harmadik félév kezdődött a „Társadalmi biztonság – prevenciós ismeretek” című kurzuson, amely tavaly február 19-én indult. Lebonyolítását egy négyoldalú együttműködési megállapodással a Szeged-Csanádi Egyházmegye, a Gál Ferenc Főiskola, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vállalta.

A CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetésével meghirdetett képzésen lehetőség nyílik arra, hogy a főiskola hallgatói megkapják azokat az alapvető általános biztonsággal, bűn- és baleset-megelőzéssel kapcsolatos ismereteket, amelyeket hasznosítani tudnak munkájuk során. A képzés a gyakorlatban is megismerteti a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és a rendőrség munkáját, és mindazt, amit a szakszerű segítségük igénybevételéig is tenni kell a rászorulókért. A kurzus idei tematikájában internetbiztonságról, baleset-megelőzésről, a rendőrség szervezeti felépítéséről, rendőrségi kommunikációról, kriminálpszichológiai tapasztalatokról, áldozatvédelemről és áldozatsegítésről is szó esik. Számos vendégelőadó prezentációjában pedig tűzvédelemről, drogprevencióról, elsősegélynyújtási alapismeretekről és a kapcsolati erőszak veszélyeztetettjeinek megsegítéséről hallgathatnak előadásokat a diákok. A képzésnek a Gál Ferenc Főiskola ad otthont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.