Hírzóna

Ezúttal tizenegy migránst füleltek le Csongrádban

Ezúttal tizenegy migránst füleltek le Csongrádban

2020. február 8., szombat
Ezúttal tizenegy migránst füleltek le Csongrádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenegy határsértő Csongrád megyében. A rendőrök tíz főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, egy személyt pedig elfogtak, akit előállítottak, majd átadtak a román hatóságoknak - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök február 7-én 0 óra és 24 óra között négy esetben összesen tíz határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, afgán, valamint marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járőrök egy határsértőt fogtak el Nagylak külterületén, aki afgán állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a migránst a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatását követően átadták a román hatóságoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.