Egyetem

Csaknem másfél száz külföldi diák kezdte meg tanulmányait az SZTE-n

Csaknem másfél száz külföldi diák kezdte meg tanulmányait az SZTE-n

2020. február 5., szerda
Csaknem másfél száz külföldi diák kezdte meg tanulmányait az SZTE-n

138 külföldi hallgató kezdte meg tanulmányait a 2019/2020. tanév tavaszi szemeszterében. Az Erasmus+ program keretében 131 hallgató, a Makovecz program keretében pedig 7 hallgató érkezett az SZTE-re.Az ösztöndíjas hallgatók beilleszkedését orientációs héttel segítette az SZTE NKI Nemzetközi Mobilitási Iroda.

A tavaszi szemeszterben is 138 külföldi hallgató érkezett az SZTE-re az Erasmus+ és a Makovecz program keretében. Az Erasmus+ program keretében 131 hallgató érkezett 18 ország 65 város 77 egyeteméről, akik az SZTE 11 karán tanulnak. A legtöbben Spanyolországból érkeztek az SZTE-re, de Törökországból és Olaszországból is sokan választották a szegedi egyetemet. A legnépszerűbb karok között van a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, ahol 29-en tanulnak, az Állam- és Jogtudományi Kar, ahol 24-en kezdik meg tanulmányaikat, és az Általános Orvostudományi Kar is, ahol pedig 19 külföldi hallgató tanul majd. A Makovecz programnak köszönhetően 7 hallgató érkezett Szerbiából az SZTE-re, akik az SZTE JGYPK-n kezdik meg tanulmányaikat és csereprogramjukat februárban. A Makovecz program célja a magyarországi és külhoni magyar tannyelvű felsőoktatási intézmények közötti kölcsönös hallgatói mobilitások rendszerének megteremtése, az egységes Kárpát-medencei felsőoktatási tér kialakítása. A programban szülőföldjükön tanulmányokat folytató külhoni magyar felsőoktatási hallgatók és oktatók, valamint magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói és oktatói vehetnek részt.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.