Sport

Az erejét megmutatta a Szeged, de a bravúr elmaradt

Az erejét megmutatta a Szeged, de a bravúr elmaradt

2020. február 29., szombat
Az erejét megmutatta a Szeged, de a bravúr elmaradt

Az utolsó percig esélye volt a győzelemre a MOL-Pick Szegednek Barcelonában, de a végét elszúrták és két góllal kikaptak.

A mérkőzés előtt a szegedi szurkolók egy szűk kis utcában gyülekeztek, ahol igazi magyaros vendéglátás várta őket. A barcelonai Futballárium étterem hosszú évek óta "kötelező" pont az ideérkező szurkolónak, de sportolónak, sportvezetőnek is. A tulajdonosok most is kitettek magukért, a meccs előtti délután megállás nélkül lesték a szegedi szurkolók kéréseit, kívánságait.

A Palau Blaugrana aréna környékét is ellepték a szegedi szurkolók, a helyiek csak kerek szemekkel nézték, hogy milyen remek hangultatot teremt a közel 300 magyar szurkoló. Hogy a csodálkozásuk nem volt alaptalan, azt jól jelzi, hogy a lelátóra érve egy spanyol újságíró érdeklődött arról, hogy a szegediek mindig ennyien jönnek idegenbe meccsre, mert ő ilyet kézilabdán még nem látott.

Ahogy azt a mérkőzést felvezető cikkünkben is írtuk,

a végső helyezés szempontjából nem volt igazi tétje a meccsnek, csak a PSG (valószínűtlen) hazai pontvesztése esetén léphetne előrébb a Szeged ha nyerne, az pedig korábban eldőlt, hogy a katalánok biztosan csoportelsőként lépnek tovább. Ennek ellenére a két csapat 20. egymás elleni nemzetközi meccsének már a presztízs miatt is tétje volt, pláne, hogy a szegediek 200. Bajnokok Ligája fellépésükre készültek, amit emlékezetessé szerettek volna tenni. Ha pedig mindez nem lett volna elég tétnek, a Barcelona az idei BL kiírásban egyetlen vereséget szenvedett, azt pedig éppen Szegeden- így ők is fenték a fogukat. https://www.facebook.com/szegedma/videos/213742630009854/

Remek szegedi hajrá a félidő végén

A vártnál talán feszültebb volt mindkét csapat, ezért sok apró hiba csúszott mindkét oldalon a játékba. Az jól látszott már az első percekben, hogy mindkét oldalon aprólékosan felkészültek az ellenfélből, a szoros védekezés mellett pedig egyértelmű volt, hogy a precízebben támadó csapat juthat előnyhöz. A félidő feléhez közeledve viszont nem lehetett eldönteni melyik lesz az, felváltva estek a gólok és az előny is hol egyik, hol másik oldalon volt. Az első fordulat a 15. percben érkezett, sajnos nem úgy ahogy szerettük volna. Előbb Bodó Richárdot, majd ugyanannál a támadásnál Bánhidi Bencét is kiküldték a játékvezetők 2 percre (mindkétszer kicsit elhamarkodottan), 5-5-ről pedig Timothey N'Guessan és Jure Dolonec üres kapus góljával először vezetett kettővel a Barca. De nem sokáig! Ahogy kiegészült a Pick Szeged, Bodó Richárd két bombagóljával megint egyenlő volt az állás, sőt, Joan Canellas álompassza után Jorge Maqueda is betalált és máris a vendégeknél volt az előny. (8-9) A 21. percben a szlovén játékvezetők ismét Bánhidi Bencét látták 2 percet érőn szabálytalannak, így a szegedi beálló másodszor is mehetett a kispadra pihenni, amit kihasználtak a hazaiak és fordítottak. A 24. percben Jorge Maqueda és Timothey N’Guessanösszeakaszkodása páros kiállítást ért a bíróknál, de ez mit sem változtatott a meccs elején megszokott menetrenden, hol egyik, hol másik csapat vezetett egyel. Tegyük hozzá, hogy ehhez kellett a két kapus is, a Barcelonában Kevin Möller, a szegedieknél Mirko Alilovic mutatott be bravúrokat.

A 28. percben a hazaiak keze remegett meg és előbb Stanislav Kasparek egyenlített, majd újabb góljával a vezetés is a szegedieknél volt. Egy újabb barcelonai hiba után Bodó Richárd is betalált, amire szintén nem volt válasz és ezzel még nem volt vége, mert Stefan Siurmannsson hétméterese is a kapuban kötött ki, így a MOL-Pick Szeged hárommal vezetett a félidő hajrájában. A végén ugyan volt esély, hogy maradjon a 3 gól, de hiába talált be Mirko Alilovic az üres kapuba, Luka Cindricnek még maradt ideje, hogy kettőre csökkentse a különbséget.

(I. félidő: 13-15)

Csak az utolsó perc ne lett volna...

A második játékrész első percében a nagy kapkodásból úgy tűnt a szegediek jönnek ki jobban, de ahelyett, hogy megnyugodtak volna az ismét három gólosra nőtt előnyük tudatában, érthetetlenül kapkodva játszottak tovább, így a Barca előbb egenlített, majd, a 36. percben a vezetést is átvette. Kár érte, mert a kapuban Mirko Alilovic a kapott gólok ellenére is bravúrokat mutatott be, lehetett volna nagyobb előnyt építeni, helyette azonban Juan Carlos Pastornak kellett időt kérnie 18-17-nél. Jól is jött az edzői tanács, mert sikerült megállítani az ellenfél rohanást, és nem tudott előnyt építeni a Barcelona, sőt, a 41 percben Mirko Alilovic sokadik bravúrja után a vezetésért támadhatott a Szeged, de átvenni nem sikerült azt. Ízig vérig presztízscsata folyt a pályán, ami egyfelől szép megoldások sokaságát hozta, másfelől egészen kemény, férfias, de sportszerű meccset játszottak a csapatok. Na meg fordulatosat is, merthogy a félidő feléhez Bogdan Radivojevics és Jorge Maqueda emberelőnyben szerzett góljával szegedi előnnyel érkeztünk. Sőt, az utóbbi hetekben sokat hibázó Bodó Richárd góljaival és zseniális gólpasszaival a hajrára is maradt a szegedi előny. A fordulatoknak azonban nem volt vége. A vendégek kerültek kisebb gödörbe és a Barca egyenlíteni tudott, de a vezetést most nekik sem sikerült átvenniük. Az 54. percben vezetett egyel a Szeged, amikor Aron Palmarsson mérte el magát a lövésénél, így támadhatott a két gólos előnyért a Pick. Sajnos kétszer is elpuskázták a lehetőséget és hogy jött egy harmadik esély is az Mirko Alilovic bravúrjának volt köszönhető.

Úgy tűnik Dean Bombac megtanulta, hogy három a magyar igazság, az irányító az 55. percben addig tekergett a védők között, amíg megtalálta a lyukat a falon és kettőre növelte a szegedi előnyt. Remegtek a kezek barcelonai oldalon is, merthogy egy szegedi hiba után esélyük volt az egyenlítésre, de ordító ziccerben Aitor Arino a felső lécet, majd Victor Tomas a remekül kimozduló Mirko Alilovic lábát találta telibe. Másfél perccel a vége előtt a harmadik kísérletre Ludovic Fabregas tudott egyenlíteni, sőt a megingó szegediek újabb hibája után 62 másodperccel a vége előtt Raul Entrerrios már előnyhöz juttatta a Barcat. Időt kért Juan Carlos Pastor és az esély is megvolt az egyenlítésre, de Dean Bombac a felső lécet találta telibe, majd a vége előtt Jure Dolonec gólja jelentette végszót. A MOL-Pick Szeged 59 percen keresztül bizonyította, hogy valóban esélyes a Final4-be jutásra, de az utolsó percben azt is megmutatta (elsősorban saját magának), hogy egy pillanatra sem szabad meginogni, ha célba akar jutni. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája

14. FORDULÓ A-CSOPORT BARCELONA (spanyol)–MOL-PICK SZEGED

30–28

(13–15)

Barcelona,

3000

néző.

V:

Lah, Sok (szlovénok)

BARCA:

Möller – V. Tomás

2,

Mem

1,

CINDRIC

8,

L. Fabregas

3,

Pálmarsson

2,

Arino

1

.

Csere:

DE VARGAS (kapus), Thiagus Petrus, DOLENEC

6 (5),

Sorhaindo, N'Guessan

2,

A. Gómez, R. ENTRERRÍOS

3,

Mortensen

1

. Edző:

Xavier Pascual

SZEGED:

ALILOVIC

1

– Sostaric

1

, MAQUEDA

5,

Henigman

1,

J. Källman, Bánhidi

3,

BOMBAC

2.

Csere:

Mikler (kapus), J. Canellas

1 (1),

BODÓ

7

, B. Radivojevics

1,

Gaber, Sigurmannsson

4 (3),

Kaspárek

2.

Edző:

Juan Carlos Pastor

Az eredmény alakulása. 4. perc:

2–2.

10. p.:

5–4.

17. p.:

7–6.

22. p.:

9–9.

27. p.:

11–12.

35. p:

17–17.

42. p.:

21–21.

48. p.:

23–25.

55. p.:

26–28.

59. p:

28–28

Kiállítások:

8, ill. 10 perc

Hétméteresek:

5/5, ill. 5/4 https://www.facebook.com/szegedma/videos/3017303348301159/      

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.