Sport

Az éllovas ellen kezdi a tavaszt az FK Szeged

Az éllovas ellen kezdi a tavaszt az FK Szeged

2020. február 27., csütörtök
Az éllovas ellen kezdi a tavaszt az FK Szeged

A Csongrád megyei II. osztály tizedik helyén telelő FK 1899 Szeged szombaton 14 órakor az éllovas Apátfalva ellen kezdi a bajnokság tavaszi szezonját. A papírformát tekintve a vendégek esélyesebbek, ugyanakkor a kék-feketék mellett szól, hogy eddig százszázalékosak új otthonukban.

Nehéz kezdés

Nehezen indult az idei szezon az FK Szeged számára, hiszen amellett, hogy hét év után osztályváltásra kényszerült a klub, az új fedett uszoda és a kézilabdacsarnok építése miatt el kellett költöznie a Felső Tisza-parti Stadionból. A kék-feketék hazai pálya hiányában az őszi szezon első hét mérkőzését idegenben játszották, ráadásul ezeken a találkozókon nem szereztek pontot. A nyitófordulóban a klub történetének legnagyobb vereségét szenvedte el a csapat, amikor 10–0-ra kikapott Apátfalván. A kiábrándító pofont valamelyest árnyalja, hogy a korábbi makói játékosokat felvonultató ASC az eddig megszerezhető 45 pontból 43-at begyűjtött, így magabiztosan vezeti a bajnokságot. – Ez egy jó erőfelmérő lesz számunkra – kezdte Herczeg Gábor, az FK Szeged vezetőedzője. – Nálunk magasabban jegyzett csapatokkal játszottunk edzőmérkőzéseket télen, így felkészültünk erre a találkozóra. Küzdelmes mérkőzésre számítok, remélem sikerül megmutatnunk, hogy mennyit fejlődtünk az elmúlt fél év során – summázta elvárásait.

Apátfalvi henger

Lehengerlő főpróbát tartott az Apátfalva, amely utolsó felkészülési mérkőzésén 7–1-re legyőzte idegenben a Békés megyei I. osztályban vitézkedő Orosházát. A győzelem értékét növeli, hogy a viharsarkiak néhány nappal korábban 5–1-re legyőzték a Csongrád megyei I. osztályban szereplő és a feljutásért küzdő Makót.

Veretlenek maradnának

Az ősz második felére valamelyest rendeződött az FK helyzete, miután elkészült az új műfüves pálya Tápén. Új otthonában eddig három bajnoki meccset játszott a gárda, a Csengelét, a Sándorfalvát és a Baksot egyaránt legyőzték – az Üllést Szentmihályon fogadták, azt a találkozót 3–1-re elveszítették. Csuka Tamás, az FK csapatkapitánya folytatná csapata jó hazai szériáját. – Igaz, hogy csak három meccset játszottunk az új hazai pályánkon, de eddig mind a hármat megnyertük és szeretnénk megőrizni veretlenségünket. A bajnokság egyik, ha nem a legjobb csapatát fogadjuk, azonban szeretnénk kijavítani a szezon első meccsén elszenvedett vereséget – fogalmazott a 28 esztendős játékos.

Béres Róbert (zöldben), az Apátfalva legeredményesebb játékosa három gólt lőtt ősszel az FK-nak (Fotó: FK 1899 Szeged)

Nem volt nagy jövés-menés

A Tisza-partiak két új játékossal erősítettek a téli átigazolási időszakban: Dézsi Botond a SZEOL-ban játszott utoljára, míg Kovács Lajos a Tolna megyei Nagymányok mezét cserélte kék-feketére. A távozók oldalán egy játékos szerepel: Faragó Tamás fél év után visszatért a Móravárosi Kinizsihez. Az Apátfalva szintén két új igazolást jelentett be: Kardos Ákost és Graur Dömötört Makóról csábította el az éllovas.

Kupát nyertek

Az FK 1899 Szeged kispályás csapata nyerte a téli SZ-Plaszt kupát. Az öt héten át tartó tornán 16 csapat indult el. A diszkoszvetősök két győzelemmel és egy vereséggel csoportjuk élén végeztek. A negyeddöntőben és az elődöntőben egyaránt 6–1-re, a fináléban 3–2-re diadalmaskodtak. – A csapatot vegyesen alkotják olyan játékosok, akik jelenleg is rendszeresen játszanak a nagypályás csapatban, illetve olyanok, akik korábban szerepeltek a klub színeiben – mondta lapunknak Csuka Tamás, az FK csapatkapitánya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.