Az éllovas ellen kezdi a tavaszt az FK Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád megyei II. osztály tizedik helyén telelő FK 1899 Szeged szombaton 14 órakor az éllovas Apátfalva ellen kezdi a bajnokság tavaszi szezonját. A papírformát tekintve a vendégek esélyesebbek, ugyanakkor a kék-feketék mellett szól, hogy eddig százszázalékosak új otthonukban.

Nehéz kezdés

Nehezen indult az idei szezon az FK Szeged számára, hiszen amellett, hogy hét év után osztályváltásra kényszerült a klub, az új fedett uszoda és a kézilabdacsarnok építése miatt el kellett költöznie a Felső Tisza-parti Stadionból.

A kék-feketék hazai pálya hiányában az őszi szezon első hét mérkőzését idegenben játszották, ráadásul ezeken a találkozókon nem szereztek pontot. A nyitófordulóban a klub történetének legnagyobb vereségét szenvedte el a csapat, amikor 10–0-ra kikapott Apátfalván. A kiábrándító pofont valamelyest árnyalja, hogy a korábbi makói játékosokat felvonultató ASC az eddig megszerezhető 45 pontból 43-at begyűjtött, így magabiztosan vezeti a bajnokságot.

– Ez egy jó erőfelmérő lesz számunkra – kezdte Herczeg Gábor, az FK Szeged vezetőedzője. – Nálunk magasabban jegyzett csapatokkal játszottunk edzőmérkőzéseket télen, így felkészültünk erre a találkozóra. Küzdelmes mérkőzésre számítok, remélem sikerül megmutatnunk, hogy mennyit fejlődtünk az elmúlt fél év során – summázta elvárásait.

Apátfalvi henger

Lehengerlő főpróbát tartott az Apátfalva, amely utolsó felkészülési mérkőzésén 7–1-re legyőzte idegenben a Békés megyei I. osztályban vitézkedő Orosházát. A győzelem értékét növeli, hogy a viharsarkiak néhány nappal korábban 5–1-re legyőzték a Csongrád megyei I. osztályban szereplő és a feljutásért küzdő Makót.


Veretlenek maradnának

Az ősz második felére valamelyest rendeződött az FK helyzete, miután elkészült az új műfüves pálya Tápén. Új otthonában eddig három bajnoki meccset játszott a gárda, a Csengelét, a Sándorfalvát és a Baksot egyaránt legyőzték – az Üllést Szentmihályon fogadták, azt a találkozót 3–1-re elveszítették.

Csuka Tamás, az FK csapatkapitánya folytatná csapata jó hazai szériáját. – Igaz, hogy csak három meccset játszottunk az új hazai pályánkon, de eddig mind a hármat megnyertük és szeretnénk megőrizni veretlenségünket. A bajnokság egyik, ha nem a legjobb csapatát fogadjuk, azonban szeretnénk kijavítani a szezon első meccsén elszenvedett vereséget – fogalmazott a 28 esztendős játékos.

Béres Róbert (zöldben), az Apátfalva legeredményesebb játékosa három gólt lőtt ősszel az FK-nak (Fotó: FK 1899 Szeged)

Nem volt nagy jövés-menés

A Tisza-partiak két új játékossal erősítettek a téli átigazolási időszakban: Dézsi Botond a SZEOL-ban játszott utoljára, míg Kovács Lajos a Tolna megyei Nagymányok mezét cserélte kék-feketére. A távozók oldalán egy játékos szerepel: Faragó Tamás fél év után visszatért a Móravárosi Kinizsihez.

Az Apátfalva szintén két új igazolást jelentett be: Kardos Ákost és Graur Dömötört Makóról csábította el az éllovas.

Kupát nyertek

Az FK 1899 Szeged kispályás csapata nyerte a téli SZ-Plaszt kupát. Az öt héten át tartó tornán 16 csapat indult el. A diszkoszvetősök két győzelemmel és egy vereséggel csoportjuk élén végeztek. A negyeddöntőben és az elődöntőben egyaránt 6–1-re, a fináléban 3–2-re diadalmaskodtak.

– A csapatot vegyesen alkotják olyan játékosok, akik jelenleg is rendszeresen játszanak a nagypályás csapatban, illetve olyanok, akik korábban szerepeltek a klub színeiben – mondta lapunknak Csuka Tamás, az FK csapatkapitánya.

Előző sztori

Koronavírus: karantén alá vett koreai egyetemistával riogatnak Szegeden

Következő sztori

30 milliárd forint jut a börtönök zsúfoltságának csökkentésére

Legutóbbi hasonló cikkek