Kultúra

Újabb ismert szabadkai művész mutatkozik be Vásárhelyen

Újabb ismert szabadkai művész mutatkozik be Vásárhelyen

2020. január 9., csütörtök
Újabb ismert szabadkai művész mutatkozik be Vásárhelyen

A Tornyai János Múzeumban (egészen pontosan az Alföldi Galériában) január 15-én 16 órakor kezdődik

Nemes Fekete Editszabadkai keramikusművész kötetének bemutatójára.

Az eseményen köszöntőt mondDr. Miklós Pétermúzeumigazgató, a beszélgetés résztvevői:Nemes Fekete Editkeramikusművész,Dr. Ninkov K. Olgaművészettörténész, a kötet szerzője,Pannonhalmi Zsuzsakeramikusművész,Virág Gábor,a Forum Könyvkiadó vezetője ésKépiró Ágnesművészettörténész. Nemes Fekete Edit több mint öt évtizedes pályája felöleli a vajdasági kerámiaművészet indulását és virágkorát, valamint a kilencvenes évek és a kétezres évek első két évtizedének korszakát. A könyv hódmezővásárhelyi bemutatója egybeesik a művésznő

Átívelés

című tárlatával, amely tavaly december 10-én nyílt meg az Alföldi Galériában. A tárlaton néhány olyan alkotás is látható, amely a Hódmezővásárhelyi Kerámia Szimpóziumon keletkezett. Nemes Fekete Edit ugyanis 2001-ben, 2007-ben, 2010-ben, 2012-ben, és 2017-ben volt a nemzetközi hírű Vásárhelyi Kerámia Szimpózium résztvevője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.