Írjon nekünk

Közélet

Több mint száz troli- vagy villamosbaleset

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Valamivel kevesebb balesetnek voltak részesei az SZKT villamosai és trolijai 2019-ben, mint egy évvel korábban. A baleseteknek nem volt halálos áldozatuk és életveszélyes sérültjük sem. Érdekes, hogy a hétfő a legbalesetveszélyesebb nap- írja a Délmagyarország.

A lap azt írja, hogy a Szegedi Közlekedési Kft.  mostanra összesítette, hogy mennyi balesetben volt szerepük az előző éveben. A legfrissebb statisztikák alapján 2019-ben összesen 129 baleset volt a villamos- és trolivonalakon. Tavalyelőtt 138 ilyen volt. Megtudtuk, hogy tavaly 56 esetben a villamosnak nem adták meg az elsőbbséget a közlekedésben részt vevők Szegeden. A 129 balesetből 43 a társaság dolgozói miatt történt, 86-ot pedig mások okoztak- Majó-Petri Zoltán, mondta a közlekedési cég vezetője.

Az igazgató azt is elmondta, hogy 2019-ben halálos baleset és életveszélyes sérüléses esetük nem volt. A legnagyobb anyagi káros baleset 2019 elején történt a Fonógyári úton, az ottani benzinkút közelében akkor, amikor egy betonkeverő kanyarodott szabálytalanul a villamos elé, és a jármű kisiklott.

Az SZKT-nak egyébként nagyjából 10 millió forint kára lett a balesetek miatt. Tavaly a villamos- és trolihálózaton 3 és fél millió kilométert tettek meg a járműveik. Minden 21 ezer kilométerre jutott egy villamos- és minden 36 ezer kilométerre egy trolibaleset.

Érdekesebb még ezeknél is, hogy az összes baleset majdnem 90 százaléka reggel 8 és 17 óra között történik. Az is kiderült, hogy a hétfő nem véletlenül a legnépszerűtlenebb nap a héten. A balesetek nagyobb része ugyanis ezen a napon történik. Az összesből tavaly 30 volt hétfőn. A második legrosszabb nap pedig a péntek volt, összesen 26 kisebb-nagyobb koccanással. Jól látszik a statisztikákból, hogy a közlekedésben a legnagyobb fennakadást azok a balesetek okozzák, amelyekben villamosok is érintettek.

Aki nem szeretne ilyennel találkozni, jobban jár, ha elkerüli a Tisza Lajos körutat a Glattfelder térnél, mert tavaly csak ezen a helyen volt hat esemény. Ezután holtversenyben a Boldogasszony sugárút és a Markovits utca, valamint a József Attila sugárút és a Gyevi utca kereszteződése következik, 3-3 balesettel.

Tovább olvasom

Balhé

Újabb szegedi vezető bírót vádol elfogultsággal a PS

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ez a közismert bíró ítélte el a Fidelitast is az elhíresült börtönválogatottas plakát miatt. Nem sokkal később jogerős, elmarasztaló ítélet született a városvezetőkkel szemben. A férfi ex-felesége önkormányzati cégeknek dolgozik, a bíró mégis csak egy esetben jelentett összeférhetetlenséget, a többiben, ahol önkormányzati cégek vettek részt, nem – állítja a lap. Ez már a sokadik szegedi […]

Tovább olvasom

Közélet

Surján László mond beszédet Szegeden, a kommunizmus áldozatainak emléknapján

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ismét közös szervezésű programmal emlékezik a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára.

Tovább olvasom

Közélet

Püspökké szentelték, és az erdélyi római katolikus főegyházmegye élére állították Kovács Gergelyt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szentelésen mintegy félszáz püspök vett részt a Szent Mihály székesegyházban, a templom előtti teret pedig a hívek ezrei töltötték meg.

Tovább olvasom

Aktuál