Hírzóna

Szurikáta Alapítvány: Az inzulinpumpa a legjobb az 1-es típusú cukorbetegeknek

Szurikáta Alapítvány: Az inzulinpumpa a legjobb az 1-es típusú cukorbetegeknek

2020. január 25., szombat
Szurikáta Alapítvány: Az inzulinpumpa a legjobb az 1-es típusú cukorbetegeknek

Az inzulinpumpa és a szöveti cukor mérésére szolgáló szenzor a lehető legjobb kezelési mód az 1-es típusú diabétesszel élők számára - mondta a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért kuratóriumi elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Kocsisné Gál Csilla felidézte, hogy január elseje óta a gyerekek és a nappali tagozatos tanulók 98, a felnőttek 80 százalékos támogatással juthatnak hozzá ezekhez az eszközökhöz. Az állami támogatás nélkül 10-11 ezer forintos, a szöveti cukor mérésére szolgáló szenzor hat napig mér, kétévente pedig venni kell egy 200 ezer forintos készüléket kell venni ahhoz, hogy a mért adatokat továbbítani tudja az inzulinpumpára vagy az okostelefonra. Az inzulinpumpához kapcsolódó infúziós szerelék - amelyen át az inzulin a tartályból a szervezetbe jut - további évi 100 ezer forint kiadást jelentett a családoknak - mondta. Hangsúlyozta, hogy ezek az eszközök biztonságot nyújtanak a gyermek gondozásában, megszabadítja a szülőket a folyamatos figyelés kényszere okozta stressztől, és a gyerekek is könnyen megszokják, hamar megtanulják kezelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.