Közélet

Szanyi Tibor: Titkos pénzügyi megállapodások szövik át az MSZP-t

Szanyi Tibor: Titkos pénzügyi megállapodások szövik át az MSZP-t

2020. január 8., szerda
Szanyi Tibor: Titkos pénzügyi megállapodások szövik át az MSZP-t
Az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van - állítja a szocialista pártból hétfőn kilépőSzanyi Tibor - írja az Origo.

Az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között teljesen obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít neki valamilyen fizetést, nem tudni, honnan -

minderről

Szanyi Tibor beszélt az Azonnali-hu-nak

adott interjújában. Beszélt arról is, hogy a pártelnökség különböző tagjainak több mint kétharmada több pénzt kap, mint más elnökségi tagok.

Arra a kérdésre, hogy mit adtak cserébe azt válaszolta, mit tudom én?

Szanyi szerint ez az elnökségi gyakorlat a szavazati arányokon is nagyon látszott. Úgy látja, hogy ennek az eredménye, hogy második lett az EP-listán, és nem az első.

Mint arról korábban a lap beszámolt,

egymás után hagyják ott az MSZP-t a korábban meghatározó politikusai, miközben a párt támogatottsága soha nem látott mélypontra zuhant.

A szocialistákból elege lett Szanyi Tibornak, Botka Lászlónak és Szöllősi Istvánnénak is.

Az elmúlt időszakban tapasztalható sorozatos kilépések mögött Gyurcsány Ferenc erősödő és megosztó szerepe áll: míg sokan a Demokratikus Koalícióba lépnek át, addig mások – éppen az ő növekvő befolyása miatt – tőle független, alternatív politikai formációkat keresnek.

Gyurcsány Ferenc célja egyértelmű, egy általa vezetett ellenzékkel akar nekifutni a következő országgyűlési választásnak – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője. Gyurcsány Ferenc célja az MSZP végleges eltüntetése, és jól láthatóan az MSZP-vezérkar nem is akar ennek ellenállni.

(Kiemelt kép: Balogh Zoltán/MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.