Szanyi Tibor: Titkos pénzügyi megállapodások szövik át az MSZP-t

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2019. május 26. Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán

Az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van – állítja a szocialista pártból hétfőn kilépő Szanyi Tibor – írja az Origo.

Az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között teljesen obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít neki valamilyen fizetést, nem tudni, honnan – minderről Szanyi Tibor beszélt az Azonnali-hu-nak adott interjújában. Beszélt arról is, hogy a pártelnökség különböző tagjainak több mint kétharmada több pénzt kap, mint más elnökségi tagok.

Arra a kérdésre, hogy mit adtak cserébe azt válaszolta, mit tudom én?

Szanyi szerint ez az elnökségi gyakorlat a szavazati arányokon is nagyon látszott. Úgy látja, hogy ennek az eredménye, hogy második lett az EP-listán, és nem az első.

Mint arról korábban a lap beszámolt, egymás után hagyják ott az MSZP-t a korábban meghatározó politikusai, miközben a párt támogatottsága soha nem látott mélypontra zuhant. A szocialistákból elege lett Szanyi Tibornak, Botka Lászlónak és Szöllősi Istvánnénak is. 

Az elmúlt időszakban tapasztalható sorozatos kilépések mögött Gyurcsány Ferenc erősödő és megosztó szerepe áll: míg sokan a Demokratikus Koalícióba lépnek át, addig mások – éppen az ő növekvő befolyása miatt – tőle független, alternatív politikai formációkat keresnek.

Gyurcsány Ferenc célja egyértelmű, egy általa vezetett ellenzékkel akar nekifutni a következő országgyűlési választásnak – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője.

Gyurcsány Ferenc célja az MSZP végleges eltüntetése, és jól láthatóan az MSZP-vezérkar nem is akar ennek ellenállni.

(Kiemelt kép: Balogh Zoltán/MTI)

Előző sztori

Korábbi román bajnokkal játszik a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Négy kamionnyi szemét áll a Cserepes soron

Legutóbbi hasonló cikkek