//

Orosz mozgásszínházi előadást tartanak a Szegedi Pinceszínházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei évadtól futó Határon Átívelő Projekt keretében egészen különleges mozgásszínházi produkciót lát vendégül a Szegedi Pinceszínház február 7-én; a vendégelőadók egyenesen Oroszországból érkeznek.

Az abszurd “Theatre Postmoving” (RU) színház négy performanszt olvaszt egy előadássá az est során, amelynek hossza 90 perc. Ezt követően beszélgetésre nyílik lehetőség az alkotókkal, szinkrontolmács segítségével.

A jelenlegi társaság a plasztikus „Postmoving” műhellyel kezdődött, amelyet prof. Dr. Vladimir Nikitin hozott létre még 2000-ben az Orosz Színművészeti Akadémián (GITIS, Moszkva). Fennállása során a „Postmoving” pszichológiai színház turnézott Oroszországban, Lengyelországban, Németországban, Hollandiában, Lettországban, Fehéroroszországban, Bulgáriában, Litvániában és Magyarországon.

Igazi színházi csemegének számít a csapat produkciója, ugyanis különféle technikákat használva hozzák létre performanszaikat. Fellelhető a mai színjátszást alapvetően meghatározó Sztanyiszlavszkij-módszer, Bertolt Brecht epikus színháza, a Samuel Beckett-től „ellesett” abszurditás, de kiemelhető még elemként a commedia dell’arte, és színházi technikaként jellemző elem náluk Modris Tennison műanyag iskolája is.

A Szegedi Pinceszínházba egy pszichológiai mozgásszínházzal, egy eklektikus előadással érkeznek február 7-én pénteken, a darab 19:30-kor kezdődik.

Rendező: Vladimir Nikitin
Szereplők: Ludmila Mantsurova, Alexey Anikin, Yuri Chirkov, Vyacheslav Sabinin, Oleg Krivulin

Előző sztori

80 millióból újulhat meg a Tisza Lajos körút szétvert szakasza

Következő sztori

Sapka, sál, ködlámpa – óvatosabban kell vezetni a rossz látási viszonyok közt

Legutóbbi hasonló cikkek