Sport

Nem játszik Bodó Richárd a férfi kézilabda Eb-n

Nem játszik Bodó Richárd a férfi kézilabda Eb-n

2020. január 5., vasárnap
Nem játszik Bodó Richárd a férfi kézilabda Eb-n

Gulyás István szövetségi kapitány szűkítette a magyar férfi válogatott keretét, biztossá vált, hogy sérülése miatt sem Bodó Richárd, sem Lékai Máté nem tarthat a csapattal az Európa-bajnokságra.

Gulyás István és a szakmai stáb a játékosokkal és a válogatott orvosaival egyeztetve hozta meg döntését."Reménykedtünk, hogy akár Bodó Richárd válla, akár Lékai Máté térde rendbe jön, esetleg mindketten felépülnek az Eb-rajtig, de sajnos az állapotuk nem engedi meg, hogy akárcsak közel teljes értékű munkát végezzenek, így nem tarthatnak velünk a kontinensviadalra" – mondta el Gulyás István. "Természetesen nagyon sajnáljuk, hogy így kellett döntenünk, hiszen két meghatározó, klasszis játékosról van szó, azonban tovább kell lépnünk a hiányukon, és nélkülük is megteszünk mindent az Európa-bajnokságon." Utolsó, zárt kapus felkészülési mérkőzésén a magyar válogatott Győrött ismét Csehországgal mérkőzött. A találkozón több játékos, így például Balogh Zsolt és Bánhidi Bence sem lépett pályára, a szakmai stáb főként a fiatal játékosoknak biztosított játéklehetőséget. A találkozót 31-22-re a vendégek nyerték. Az osztrák-norvég-svéd közös rendezésű Európa-bajnokság rajtjára 16 játékos nevezhető, a torna során a csoportkör, a középdöntő és a döntő hétvége alatt is egyaránt 2-2 cserére van lehetőség. A magyar válogatott január 8-án este utazik ki az E-csoport mérkőzéseinek otthont adó svédországi Malmöbe, és január 11-én 16 órakor kezdi meg szereplését Oroszország ellen. A magyar férfi válogatott kerete: Kapusok: Andó Arián (Balatonfüredi KSE), Székely Márton (Telekom Veszprém), Mikler Roland (MOL-Pick Szeged) Jobbszélsők: Fekete Bálint (Liberbanc Cuenca, spanyol), Hornyák Péter (Grundfos Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász) Jobbátlövők: Balogh Zsolt (Grundfos Tatabánya), Bartók Donát (TVB Lemgo, német), Máthé Dominik (Balatonfüredi KSE) Irányítók: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Ubornyák Dávid (HE-DO B.Braun Gyöngyös) Beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Rosta Miklós (MOL-Pick Szeged), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya) Balátlövők: Ligetvári Patrik (Logrono La Rioja), Nagy Bence (FTC-HungaroControl), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel) Balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE) Szövetségi kapitány: Gulyás István Edző: Chema Rodriguez Csapatmenedzser: Nagy László Férfi Európa-bajnokság, 2020. január 9-26., Ausztria-Norvégia-Svédország Csoportbeosztás: A-csoport (Graz): Horvátország, Fehéroroszország, Montenegró, Szerbia B-csoport (Bécs): Csehország, Észak-Macedónia, Ausztria, Ukrajna C-csoport (Trondheim): Spanyolország, Németország, Litvánia, Hollandia D-csoport (Trondheim): Franciaország, Norvégia, Portugália, Bosznia-Hercegovina E-csoport (Malmö): Dánia, Magyarország, Izland, Oroszország F-csoport (Göteborg): Svédország, Szlovénia, Svájc, Lengyelország A csoportok első két-két helyezettje jut a középdöntőbe. A magyar válogatott Eb-csoportmérkőzései: Január 11. 16:00: Magyarország-Oroszország (tv: Sport1) Január 13. 20:30: Dánia-Magyarország (tv: Sport1) Január 15. 18:15: Izland-Magyarország (tv: Sport1)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.