Négy kamionnyi szemét áll a Cserepes soron

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Becslések szerint négy kamionnyi szemét halmozódott fel a móravárosi Cserepes soron. A hulladékrakásba egy termetes patkánycsalád már be is fészkelte magát. Az egyik helyi lakos többször is jelezte a problémát Kardos Irénnek, a városrész korábbi önkormányzati képviselőjének, de ő nem tett lépéseket az ügyben.

– A Sándorfalvi út után most már Móravároson is van egy szeméttelep Szegeden – élcelődött a neve elhallgatását kérő móravárosi lakos, aki betért szerkesztőségünkbe, majd megdöbbentő fotókat mutatott a Cserepes soron uralkodó áldatlan állapotokról.

 

– Megszámlálni sem tudom, hogy tavaly hány e-mailt küldtem Kardos Irénnek, amiben arra kértem, hogy kezdjen valamit ezzel a problémával, de a füle botját sem mozdította – ecsetelte az olvasó. Elmondta, szerény becslése szerint négy kamionnyi szemét halmozódott már fel a Cserepes soron, ráadásul egy termetes patkánycsalád már be is fészkelte magát a hulladékok közé.

További fotók a Cserepes sorról:

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t, de Makrai László, a cég ügyvezető igazgatója azt állítja, nincs közük a területhez. Ennek ellenére kíváncsiak vagyunk, hogy az önkormányzat hányszor kapott jelzéseket az áldatlan állapotokról, illetve hogy ezen jelzések alapján felszólították-e a tulajdonosokat arra, hogy takarítsák el a szemetet. Ezt ugyanis megteheti az önkormányzat, sőt akár kényszer takarítást is elrendelhet.

Előző sztori

Szanyi Tibor: Titkos pénzügyi megállapodások szövik át az MSZP-t

Következő sztori

Nagyon cuki az év első szülöttje a Vadasparkban