Nagy siker kapujában Bogdan Radivojevics

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már az előző év legjobbjai között szerepel a MOL-Pick Szeged jobbszélsője, de még ennél is nagyobb sikert érhet el.

A 2019-es év legjobb kézilabdázóját “keresi” az Európai Kézilabda Szövetség (EHF). A szervezet minden hónapban, a szakújságírók szavazatai alapján dönt arról, hogy ki legyen a hónap kézilabdázója, most a 12 győztes közül a szurkolók szavazhatják meg, hogy ki volt az egész év legjobbja.

Szeptemberben a MOL-Pick Szeged szélsője Bogdan Radivojevics kapta a legtöbb a szavazatot a szakújságíróktól, így most rá is voksolhatnak a szurkolók. A szerb válogatott a német Rhein-Neckar Löwen csapatától igazolt Szegedre, ahol a szeptemberi bemutatkozása minden várakozást felülmúlt. Az első három Bajnok Ligája fordulóban 21 gólt szerzett (Barcelona 6, PSG 4, Flensburg 11)- külön kiemelendő, hogy a PSG és a Flensburg ellen egyaránt 100 százalékos volt a lövésmutatója, de a Barcelona ellen is csupán két lövést hibázott el.

A szerb jobbszélső nem csak szeptemberben igazolta klasszisát. A MOL-Pick Szegedből ő dobta a legtöbb gólt a Bajnokok Ligájában, 10 mérkőzésen szerzett 54 találatával az egész mezőny 7. helyén áll. Radivojevics a magyar bajnokságban sem aprózta el, 57 gólt dobott 12 mérkőzésen, amivel 10. a góllövőlistán, 77 százalékos lövésmutatója pedig kiemelkedőnek számít. Ezen listán egyébként éppen a poszttársa áll az élen, Mario Sostaric szintén 12 mérkőzésen lőtt 88 gólt.

Ezen a linken szavazhat, hogy Bogdan Radivojevics lehessen az év játékosa az EHF-nél.

Előző sztori

Még ma eltakarítják a Vértói útról a szeméthegyeket

Következő sztori

Csökkent az álláskeresők száma Csongrád megyében

Legutóbbi hasonló cikkek