Sport

Nyolcgólos vereséggel ért véget a malmői csoda

Nyolcgólos vereséggel ért véget a malmői csoda

2020. január 22., szerda
Nyolcgólos vereséggel ért véget a malmői csoda

A magyar férfikézilabda-válogatott 34-26-ra kikapott Portugáliától az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában és ezzel a csoport negyedik helyén végzett.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

KÖZÉPDÖNTŐ, 4. FORDULÓ 2. CSOPORT (MALMÖ)

PORTUGÁLIA–MAGYARORSZÁG 34–26 (16–14) Malmö.

Vezette:

Geipel, Helbig (németek)

Gólszerzők:

Moreira 7 (5), Areia 5, Borges 5, Salina 5, Branquinho 4, Cavalcanti 2, Magalhaes 2, Martins 2, André Gomes 1, Frade 1, ill. Balogh Zs. 5, Bánhidi 5, Bóka 4, Ligetvári 4, Máthé 4 (2), Nagy B. 1, Szita 1

 

60. perc: Magalhaes lövése bepattan a sáncról. Felharsan a végső dudaszó, Portugália 34-26-ra legyőzte Magyarországot és ezzel véget ért az Európa-bajnokság a mieink számára.

59. perc:

Balogh lövését lesáncolták a fordulásból pedig gólt szereztek a portugálok. Calvacanti kiállítása miatt emberhátrányban fejezik be a meccset a luzitánok. Gomes védése után extázisban tombol a kispad. Időkérés.

26-33.

58. perc:

Nagy Bence a balszélről betalál. Moreira hetedik góljával a különbség is hétgólosra nőtt. Bánhidi hosszú idő után helyzetbe került és megszerezte első gólját a második félidőben.

26-32.

56. perc:

Calvacanti átlövése utat talál a kapuba. Győri gólt szerez, akárcsak Borges a túloldalon.

24-31.

54. perc:

Balogh lövése némi szerencsével bepattant a gólvonal mögé. Salina ellen nincs meg az ellenszer, könnyű szerrel bevette Mikler kapuját. Balogh kiejti a labdát, Branquinho ziccerben nem ront. Hétmétereshez jutott a magyar csapat, Máthé bedobta.

23-29.

50. perc:

Borges újabb góljával már hat van közte, Máthé kísérletét lesáncolták, a portugál támadásból nem született gól, a gyors ellentámadásból viszont igen Bóka révén. Salina találatával ismét hattal mennek a luzitánok. Visszaállt Mikler a magyar kapuba.

21-27.

47. perc:

Eladott labda, majd Borges az üres kapuba lő és ezzel először vezet öt góllal Portugália. Nagy a baj, érzi ezt Gulyás István, szövetségi kapitány is, így időt kér.

20-25.

46. perc:

Areia az ötödik próbálkozásából az ötödik gólját szerezte. Ligetvári ezúttal fölé lőtt. Sipos kőkeményen odacsapott Moreirának, a játékvezető kétperces kiállítással honorálta mindezt. Branquinho szinte azonnal gólra váltotta az emberelőnyt.

20-24.

44. perc:

André Gomes lövését Székely kifogta, Ligetvári negyedik gólja pedig azt jelenti, hogy már csak kétgólos a differencia.

20-22.

42. perc:

A portugálok mestere időt kért, majd passzív jelzésnél Moreira gólt szerzett. A magyar válogatott kapust cserélt, Székely áll a gólvonalon. Salina labdát szerzett, majd végigrobogott és ziccerben nem hibázott. A túloldalon Máthé góljával feljött háromra a magyar válogatott.

19-22.

40. perc:

Ligetvári ellentmondást nem tűrően kilőtte a jobbalsó sarkot. Martins is hasonlóan nagy gólt szerzett passzívnál. Ligetvári gyönyörű emelésével kettőre zárkózott a magyar csapat.

18-20.

37. perc:

Mikler kapufára tolt egy átlövést, de a kipattanó a portugáloké lett, André Gomes pedig élt a kínálkozó lehetőséggel. A Győri által kiharcolt hétméterest Máthé Dominik bedobta

16-19.

34. perc:

Borges góljával először vezetett néggyel Portugália. Máthé találatával ismét három van közte.

15-18.

32. perc:

A portugálok kezdték a második félidőt, de eladták a labdát. Ligetvári átlövése után Quintana védett, de ápolásra szorult. A játékrész első gólját Branquinho szerezte szerezte szélről. Bánhidi kiharcolt egy hetest, melyet Balogh a kapufára pattintott.

14-17.

Még az első játékrészben Szitának belenyúltak a szemébe, kiment a kontaktlencséje, még a látása sem az igazi. Egyelőre még nem tudni, később vissza tud-e menni.  

30. perc:

Balogh negyedik góljával zárkózik a magyar csapat, Areia jobbszélről bevette Mikler kapuját. Magyar időkérést követően tíz másodperccel a vége előtt Ligetvári betalált, a túloldalon még esett egy portugál gól, de a játékos belépett, így érvénytelenítették a találatot.

Az első félidőt követően 16-14-re vezet Portugália.

Sajnos egyelőre a magyar válogatott nem találja a 7 a 6 elleni portugál játék ellenszerét.

28. perc:

Ligetvári átlövése a keresztlécről Bánhidihez vágódott, ő pedig élt a lehetőséggel. Magalhes kipókhálózta a balfelső sarkot, Győri kísérlete meglehetősen gyengének bizonyult. Újabb hétmétereshez jutott a luzitán csapat, Székely eszén ezúttal is túljárt Moreira.

15-12.

26. perc:

Borgesről megfeledkeztek a mieink, Mikler kiszolgáltatott helyzetben volt. Szita próbálkozott lövéssel, közben óriásit kapott az arcára, ápolásra szorult. A játékvezetők videón visszanézték az esetet és kétperces kiállításban részesítették Cavalcantit. A magyar akcióból nem született gól, a túloldalon Borges kiharcolt egy hetest, melyet Moreira ismét értékesített. Újból kettővel megy Portugália.

11-13.

24. perc:

Hét a hatban támadott Portugália, Mikler védett, majd Bóka az üres kapuba dobta a labdát a saját térfeléről. Frade góljával ismét vezetett Portugália, de csak átmenetileg, mert Balogh passza után Bóka ismét egalizált.

11-11

22. perc:

Újabb büntetőt kaptak a Portugálok, ezúttal Székely állt a kapuba, de tehetetlennek bizonyult, Moreira eddig biztos kézzel dobja a heteseket. Balogh bombagóljával zárkózik a magyar csapat.

9-10.

20. perc:

Portugál időkérést követően Martins gólt szerzett, Szita átlövése bepattant a kapusról. Branquinho lövésénél kisegítette Miklert a kapufa, a kipattanónál viszonyt szabálytalankodtak a magyarok, így hétméterest kapott Portugália. Moreira a második büntetőjét is gólra váltotta. Kiegészült a magyar csapat, Bánhidi egyből betalált.

8-9.

18. perc:

Balogh Cavalcanti szorításában bevette Quintana kapuját, Mikler nagyot védett, de maradt a labda a portugáloknál, ráadásul Sipos kiállítása miatt emberhátrányba került a magyar csapat.

6-7.

16. perc:

Areia jobbszélről szerzett góljára Bóka válaszolt és ezzel megtörte a hét és félperce tartó magyar gólcsendet. Salina találatával ismét kettővel megy Portugália.

5-7

14. perc

: Mikler is fejjel hárított a túloldalon. Balogh eladott labdájával Areia végigrobogott és vezetéshez juttatta Portugáliát, Győri átlövését kitolta Quintana.

4-5.

12. perc:

Hét a hat ellen támadott a portugál együttes és Bóka szabálytalansága miatt heteshez jutott. Moreira higgadtan értékesítette a büntetőt. Bánhidi löketét Quintana kivédte, de a kipattanó a magyaroké lett, Balogh egy testcsel után kapura dobta, a portugál kapus fejéről fölé vágódott a labda.

4-4.

10. perc:

Egy nagyszerű bejátszást követően Frade kiegyenlített, de Bánhidi rögtön visszavette a vezetést a magyar csapatnak. Mikler erőteljes átlövést hárított, Szita lövése a kapufáról visszapattant hozzá, az ismétlésnél Balogh próbálkozott, de ismét kisegítette a portugálokat a kapufa.

4-3.

6. perc:

Emberelőnyben támadhatott a magyar válogatott, Szita átlövéssel próbálkozott, de a kapus könnyedén hárította a középre tartó lövést. Cavalcanti a túloldalon egyenlített, majd Balogh megszerezte első gólját a mérkőzésen.

3-2.

4. perc:

Balogh Zsolt hibázott büntetőt, majd a portugálok hibáztak támadást. Nem úgy Győri Mátyás, aki vezetést szerzett a magyaroknak. Mikler Roland is hozta az első bravúrt.

2-1

1. perc:

Bánhidi Bence adta meg az alaphangot, szépen fordult be és lőtt a kapuba, a másik oldalon egyből jött az egyenlítés Daylamo Salina maradt egyedül és használta ki ezt.

1-1

15:57:

Piros mezben játszik válogatottunk- ebben a szerelésben még nem kaptak ki az Eb-n!

15:55:

A két csapat a pályán, rövidesen kezdődik a mérkőzés. A magyar válogatottban cserélt a szakmai stáb, Tóth Ádám helyett Bartók Donát került a keretbe

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.