Hírzóna

Montenegrói drogcsempész nőt ítéltek el Szegeden

Montenegrói drogcsempész nőt ítéltek el Szegeden

2020. január 28., kedd
Montenegrói drogcsempész nőt ítéltek el Szegeden

Jogerősen hét év tíz hónap börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy montenegrói nőt, aki több mint 29 kiló marihuánát próbált Magyarországon keresztül Pozsonyba csempészni 2017-ben.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről.

A nő 2017 szeptemberétől használta egy szerbiai vállalkozás gépkocsiját, amelyben rejtekhelyet alakítottak ki, ahova harminc csomagban marihuánát helyeztek el. A vádlott feladata volt, hogy a drogot Montenegróból - Szerbián és Magyarországon át - Szlovákiába szállítsa.

A nő 2017. november 21-én jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen, ahol a magyar pénzügyőrök az autójában megtalálták a több mint 29 kilogramm kábítószert. A drogszállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának csaknem négyszerese volt. A vádlott az eljárás során mindvégig azt állította, hogy nem tudott az elrejtett kábítószerről. Döntésével a táblabíróság - a csempészett kábítószer mennyiségére tekintettel - súlyosította a Szegedi Törvényszék első fokú, hét év szabadságvesztésről szóló ítéletét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.