/

Megint meglódultak a migránsok, legutóbb ötvenegyet fogtak Csongrádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád megyében ötvenegy határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök. Egy román, valamint egy ukrán férfi ellen pedig embercsempészés miatt indult eljárás – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök január 21-én 0 óra és 24 óra között hét esetben összesen harmincnyolc határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Kübekháza, Röszke és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, algériai, jemeni, tunéziai, marokkói, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások tizenkét határsértőt fogtak el Nagylak külterületén, akik szír, iraki, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a migránsokat a nagylaki határrendészeti kirendeltségre előállították, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

A magyar és a román rendőrök közösen ellenőriztek egy román honosságú járművet a nagylaki közúti határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a gépkocsi csomagterében egy személy bújt meg, aki magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A román állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határrendőrség jár el.

A járőrök Szeged-Szőregen igazoltattak egy magyar forgalmi rendszámú személyautót, amelynek ukrán sofőrje a megalapozott gyanú szerint nem sokkal korábban határsértőknek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez. A nyomozók a gépkocsit vezető férfit előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Előző sztori

Vereséggel is továbbjuthatunk, de kár lenne kockáztatni

Következő sztori

Minden választókerületi elnököt beszámoltatott Orbán Viktor

Legutóbbi hasonló cikkek