Közélet

Még milliók hiányoznak Zsüliett műtétjéhez

Még milliók hiányoznak Zsüliett műtétjéhez

2020. január 14., kedd
Még milliók hiányoznak Zsüliett műtétjéhez

A 13 éves Antalfi Zsüliett Tifani súlyos autoimmun betegségben szenved. Magyarországon ő az egyetlen egy gyermek, aki a szisztémás szklerózis legsúlyosabb, gyógyíthatatlan fajtájával küzd már négy éve, emiatt folyamatosan gyógyszeres kezelésre szorul és műtétekre van szüksége. Az első orvosi beavatkozás január 20-án lenne Hamburgban, amelynek költsége 5 millió forint. Zsüliett szülei ezt nem tudják egyedül finanszírozni, ezért a magyar emberek támogatását kérik.

– Jelenleg a műtét költségének a negyede áll rendelkezésre – mondta szomorúan Antalfi Miklós, Zsüliett édesapja. – Hétfőn reggel indulunk Hamburgba, ha addig nem gyűlik össze a kellő összeg, akkor talán a német orvos valahogy meg tudja oldani, hogy részletekben fizessük ki a pénzt. Másik opció, hogy elcsúsztatják a műtétet a következő időpontra, ugyanis rendszeresen, hat havonta kell kimennünk – fogalmazott. Hozzátette, eddig elsősorban ismerősöktől kaptak támogatást, de bízik abban, hogy a szegediek is az ügy mellé állnak. Egy magyar orvos ezt írta Zsüliett betegségéről: a progresszív szisztémás szklerózis nevében a progresszív szó a betegség fokozatos súlyosbodására utal, s amennyiben ez bekövetkezik, annak látható és nem látható jelei is vannak. Az első tünetek az ujjakon jelentkeznek, ahol idővel a véráramlás romlása és az erekben bekövetkező kedvezőtlen változások hatására a bőr megkeményedése, megvastagodása figyelhető meg. Az ereket érintő változások mellett a betegség jellegzetessége a kötőszöveti sejtek túlzott mértékű aktiválódása, emiatt nagy mennyiségű kollagént termelnek. Az ujjakon látható bőr és bőr alatti kötőszövetek megkeményedése, megvastagodása tehát a belső szerveken is végbemegy, tulajdonképpen a túlzott kollagén termelődése megfojtja a szöveteket.

Ön is segíthet!

Ha bárki úgy érzi, segíteni szeretne Zsülinek és a családjának, hogy az első műtétjére összegyűljön az 5 millió forint, az alábbi számlaszámra utalt bármekkora összeggel megteheti. A család minden segítségért nagyon hálás! Antalfi Zsüliett Tifani Számlaszám: 1177 3353 0190 1069 00000000. IBAN: (HU73) 1177 3353 0190 1069 00000000 BIC (SWIFT) kód: OTPVHUHB

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.