Közélet

Kormányzati támogatással szerezhetnek jogosítványt a fiatalok

Kormányzati támogatással szerezhetnek jogosítványt a fiatalok

2020. január 15., szerda
Kormányzati támogatással szerezhetnek jogosítványt a fiatalok

Idén is segítséget kapnak a 20 év alatti fiatalok a jogosítványukhoz megszerzéséhez - közölte Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

Az intézkedés a fiatalok önálló életkezdését és munkavállalását segíti - indokolta a minisztérium. A közlemény szerint az állam minden 20 év alatti fiatalnak 25 ezer forint értékben kifizeti a vezetői engedélyhez szükséges KRESZ-vizsga és az ahhoz kapcsolódó e-learning vagy tantermi tanfolyam díját. Így a fiataloknak lehetőségük lesz akár a lakóhelyüktől távolabb is munkát vállalni. A kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához lehet beadni elektronikus úton vagy formanyomtatványon - írták. Kitértek arra: a kedvezmény 2018 júliusi bevezetése óta már több mint 43 ezer fiatalnak nyújtott segítséget az állam a jogosítványa megszerzéséhez, több mint egymilliárd forint értékben. Tavaly csaknem 34 ezren kaptak támogatást. A kormány ezzel több mint 830 millió forintos terhet vett le 2019-ben a fiatalok és szüleik válláról. További részletek a támogatásról az Erzsébet Ifjúsági Alap

https://www.ujnemzedek.hu/

című weboldalon érhetők el.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.