Hírzóna

Ismét csak belépésre használható a röszkei közúti határátkelőhely

Ismét csak belépésre használható a röszkei közúti határátkelőhely

2020. január 4., szombat
Ismét csak belépésre használható a röszkei közúti határátkelőhely

A belépés gyorsítása érdekében ideiglenesen csak a Magyarországra érkező utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet, a kilépő forgalom az autópálya-átkelőt veheti igénybe - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Várkonyi Gergely közölte, az intézkedéssel a főkapitányság, valamint a szerb társszervek célja az, hogy a belépő forgalmi sávok növelésével csökkentsék a várakozási időt Röszkén. Ezzel egyidejűleg az autópálya-átkelő belépő oldalán tíz sávon biztosítanak lehetőséget az átlépésre, így a két röszkei átkelőn összesen 14 forgalmi sávon érkezhetnek az utazók. A kilépő utasok a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Kübekháza, Tiszasziget, vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi három átkelőt 7 és 19 óra között szerb és uniós állampolgárok vehetik igénybe. A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo

rovatban, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.