Fidesz: a Szeviép-ügy Botka és a szegedi önkormányzat korrupciós ügye

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeviép-ügy nemcsak egy súlyos bírósági korrupciós ügy, hanem Botka László polgármester és a szegedi önkormányzat korrupciós ügye – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus kifejtette: a Szegedi Törvényszék bírái – “nagyon gyanús körülmények között” – másodfokon felmentették a Szeviép-ügy vádlottjait, akik egyébként “ezer szállal kötődnek” Botka Lászlóhoz és a szegedi önkormányzathoz.

A polgármester és az önkormányzat tartotta el építőipari megbízásokkal a Szeviépet, a szocialistákhoz közel álló cég 34 milliárd forintos megrendelést kapott, és “milliárdok tűntek el”, mintegy félezer kisvállalkozót nem fizettek ki – mondta Budai Gyula.

Arról is beszélt, az ügyben felmentő ítéletet hozó egyik bírónőről az derült ki, hogy a Botka László vezette önkormányzat közel egymilliárd forinttal támogatta a családi cégét egy megbízás keretében.

A Szeviép-ügyben bíráskodó másik bíróról pedig az derült ki, hogy “potom áron kapott” egy csaknem 100 négyzetméteres önkormányzati lakást Botkáéktól a sétálóutcában – tette hozzá a Fidesz képviselője.

Budai Gyula értékelése szerint úgy tűnik, Botka László “pénzzel és pozíciókkal befolyásolja az egyes ítélkező bírákat Szegeden és ezzel az igazságszolgáltatást”.

(MTI)

 

Előző sztori

Idén klímavédelemre, turisztikai célokra és a külkapcsolatokra fókuszál a megyei önkormányzat

Következő sztori

Erre számítsunk hétvégén a megye határátkelőin

Legutóbbi hasonló cikkek