Közélet

Fidesz: a Szeviép-ügy Botka és a szegedi önkormányzat korrupciós ügye

Fidesz: a Szeviép-ügy Botka és a szegedi önkormányzat korrupciós ügye

2020. január 24., péntek
Fidesz: a Szeviép-ügy Botka és a szegedi önkormányzat korrupciós ügye

A Szeviép-ügy nemcsak egy súlyos bírósági korrupciós ügy, hanem Botka László polgármester és a szegedi önkormányzat korrupciós ügye - mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus kifejtette: a Szegedi Törvényszék bírái - "nagyon gyanús körülmények között" - másodfokon felmentették a Szeviép-ügy vádlottjait, akik egyébként "ezer szállal kötődnek" Botka Lászlóhoz és a szegedi önkormányzathoz. A polgármester és az önkormányzat tartotta el építőipari megbízásokkal a Szeviépet, a szocialistákhoz közel álló cég 34 milliárd forintos megrendelést kapott, és "milliárdok tűntek el", mintegy félezer kisvállalkozót nem fizettek ki - mondta Budai Gyula.

Arról is beszélt, az ügyben felmentő ítéletet hozó egyik bírónőről az derült ki, hogy a Botka László vezette önkormányzat közel egymilliárd forinttal támogatta a családi cégét egy megbízás keretében.

A Szeviép-ügyben bíráskodó másik bíróról pedig az derült ki, hogy "potom áron kapott" egy csaknem 100 négyzetméteres önkormányzati lakást Botkáéktól a sétálóutcában - tette hozzá a Fidesz képviselője. Budai Gyula értékelése szerint úgy tűnik, Botka László "pénzzel és pozíciókkal befolyásolja az egyes ítélkező bírákat Szegeden és ezzel az igazságszolgáltatást".

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.