Bejutott a rájátszásba a szegedi jégkorongcsapat

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utolsó forduló eredményétől függetlenül biztossá vált: a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű bejutott a jégkorong OB II. rájátszásába. A szegedi együttes ezzel túlszárnyalja tavalyi ötödik helyét a bajnokságban, és harcba szállhat az éremszerzésért.

A jégkorong OB II. tabellájára pillantva az látszik, hogy három mérkőzés ugyan még hátravan az alapszakaszból, ám ezzel együtt is eldőlt a rájátszásba jutó négy együttes kiléte. A KMH SE már biztosan az élen végez, de ott lesz az érmekért zajló végjátékban az Egerszegi Titánok és a Hevület mellett a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű is.

A szegedi együttes minimum a negyedik helyen zár, hiszen a mögötte található MAC Budapest már mind a nyolc meccsét lejátszotta, így nem szerezhet több pontot. Ha a két csapat egymás elleni eredményeit nézzük, látható, hogy igazságos a táblázat: bár Szegeden hosszabbítás után 7–6-ra nyert a MAC, Budapesten remek játékkal, 7–3-as sikerrel vágott vissza Prakab Gábor együttese.

A szegedi csapat tehát a tavalyi ötödik helyezése után Goodwill Pharma Szegedi Vízmű néven először készülhet a rájátszás küzdelmeire. A négy között az alapszakasz végeredménye után az első a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal vív két nyert meccsig tartó párharcot, majd az elődöntők vesztesei a bronzéremért, a győztesek pedig az aranyért csapnak össze, szintén az egyik csapat második sikeréig. A rájátszás során az alapszakaszbeli helyezés alapján magasabban rangsorolt csapat dönt arról, hogy pályaválasztóként hazai pályán, vagy vendégként idegenben kezdi a párharcot.

Mindez azt jelenti, hogy az alapszakaszból hátralévő, Egerszegi Titánok elleni, február 2-i hazai mérkőzés mellett még további minimum négy összecsapást vív a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű a 2019–2020-as szezonban, ebből kettőt a szegedi műjégpályán. A tét pedig az éremszerzés.

(Kiemelt kép: Hemmertné Németh Annamária/Goodwill Pharma Szegedi Vízmű)

Előző sztori

Stresszlabdát osztanak a szegedi bohócdoktorok

Következő sztori

Árokba csapódott egy autó Vásárhely közelében