Sport

Balogh Zsolt: Nincs más esély, a dánoknak is neki kell menni

Balogh Zsolt: Nincs más esély, a dánoknak is neki kell menni

2020. január 13., hétfő
Balogh Zsolt: Nincs más esély, a dánoknak is neki kell menni

A bravúros, 26-25-ös magyar sikerrel zárult oroszok elleni első Eb-csoportmeccsen Balogh Zsolt 7 góljával a mezőny legeredményesebb játékosa volt. A MOL-Pick Szeged egykori átlövőjével a meccs másnapján értékeltük a találkozót és szóba került a ma esti, dánok elleni második csoportmérkőzés is.

- Az oroszok elleni bravúr után könnyeben tudott elaludni szombat este?

- Valamikor 3 órakor sikerült elaludnom, ami nálam nagyon jó eredmény. Ennél sokkal később szoktam elaludni, ráadásul egy olyan meccs után, mint amit az oroszok ellen játszottunk, nem is rossz ébren lenni. Bár voltak hibáink, most nem azon kellett agyalni, hogy mit rontottunk el, hagytuk, hogy átjárjon bennünket a győzelem élménye.

- Ami lehetett volna könnyebb is, hiszen kétszer is elmehettek volna 5 góllal, de akkor mintha megremegtek volna a kezek. Ezt a rutintalanság okozta?

- A második félidőre váltottak az oroszok, kinyitották a védekezésüket, ami megzavart bennünket, sokszor kiszorított helyzetből lőttük el a labdát. Sok volt az eladott labdánk, náluk a kapusteljesítmény is feljavult, megállt a támadójátékunk és elment a lendület. Készültünk erre, de nem sikerült azt játszani, amit megbeszéltünk. A legfontosabb, hogy ezt is meg tudtuk oldani és maradt az előnyünkből a végére.

- Az Európa-bajnokság előtt a legnagyobb kérdés az volt, hogy mennyire sikerül összehangolni a kevés rutinnal rendelkező irányítókkal a páros kapcsolatokat. Hogy érzi, jó úton járnak?

- Győri Matyival érződött, hogy egy klubcsapatban játszunk és vannak olyan dolgok, amiket már begyakoroltunk az elmúlt félévben, de volt olyan szituáció, amikor nem értettük meg egymást és eladtuk a labdát. Nagy Bencével szinte először voltunk együtt a pályán, vele még szoknunk kell egymást. Ezek nem könnyű dolgok, nyilván kényelmesebb, ha olyan társakkal vagy a pályán, akiknek a gondolatát is ismered. Ugyanakkor ez most nem ilyen szituáció. Ez most a legjobb magyar válogatott, amelyik itt lehet az Európa-bajnokságon, és megmutattuk, hogy a nehézségek ellenére is le tudunk győzni egy jobb játékosállománnyal rendelkező orosz válogatottat.

- Ha az oroszokra azt mondja, hogy erősebb a játékosállományuk, akkor a dánokra ez hatványozottan igaz. Mi lehet az esélyük a világsztárokat felvonultató Dánia ellen?

- Meglepetés volt, hogy szombaton nem tudtak nyerni Izland ellen, ami meg is kavarta az előzetes esélylatolgatásokat, a dánok az "életükért" játszanak ellenünk, mivel ha kikapnak, akkor kiesnek. Nem ez volt a legjobb eredmény nekünk, de a mi kezünkben a sorsunk, nincs más esélyünk, nekik kell mennünk. Úgy terveztük, hogyha az orosz meccset megnyerjük és a papírforma szerint a dánok vernek mindenkit, akkor az izlandiak ellen ki-ki meccset játszunk. Ez most úgy fordult át, hogy a dánok ellen sem pihenhetünk és meg kell próbálnunk megverni őket is.

- Lát erre reális esélyt?

- Kár lenne szépíteni, nagyon kevés esélyünk van, de nem lehetetlen. Az biztos, hogy az oroszok ellen mutatott játékunk kevés lesz a hátralévő két meccsen. A szombati siker azonban siker hitet és erőt adhat a csapatnak. Olyan játékra lenne szükségünk, ami tízévente egyszer jöhet össze, de azt ígérhetem, hogy mindent megteszünk, hogy jól jöjjünk ki belőle.

Az oroszok elleni meccsen, az utolsó támadásuk során az őrizetlenül hagyott Timur Gyibirovhoz került a labda, ám a tapasztalt balszélső lövését Mikler Roland óriási bravúrral a kapufára tolta. Mint azt a szegedi kapus elmondta, nem ez volt a terv, Balogh Zsoltnak kellett volna megtartani az oroszok klasszisát. "A taktika az volt, hogy Gyibirovot ne hagyjuk lőni, erre én voltam az első, aki kiugrott a balátlövőre. Ezt elég csúnyán elrontottam, óriási hiba volt tőlem, de szerencsére jól sült el, mert Roland kisegített a védésével. Úgy éreztem, Ligetvári Patrik el fog csúszni, és Pavel Atman be tud bújni az egyes és a kettes hely között, nagyon hamar kiugrottam rá, és már nem értem vissza"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.