Hírzóna

Állatkínzással vádolnak egy Szeged környéki férfit

Állatkínzással vádolnak egy Szeged környéki férfit

2020. január 29., szerda
Állatkínzással vádolnak egy Szeged környéki férfit

A Szegedi Járási Ügyészség bíróság elé állítja azt a Szeged környéki férfit, aki a kutyája éheztetésével és tartásával okozott különös szenvedést az állatnak - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a Szeged környéki faluban élő férfi 2019 nyara óta egy másik faluban dolgozott, s csak havonta., az év vége felé kéthavonta járt haza. Ennek ellenére a kutyáját kikötve tartotta, élelmezéséről, vízzel történő ellátásáról nem gondoskodott több héten keresztül. A kutyát végül 2019. október 9-én az önkormányzat dolgozói vitték el és gondoskodtak ideiglenes elhelyezéséről.

Az állattal történő bánásmód alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, állapota a senyves, vagyis a legsúlyosabb kategóriába volt sorolható, tömegcsökkenése az ideális testtömeghez viszonyítva több mint 60 %-os mértékű volt. Amennyiben a kutyát nem emelték volna ki a környezetéből, úgy néhány napon belül elpusztult volna. A tartós kikötés megakadályozta az állat táplálékkeresési ösztönét, nagyban hozzájárult feltalálási állapotához, éhezése és szomjazása különös szenvedést okozott a kutyának.

A járási ügyészség a vádlottat állatkínzás bűntettével vádolja.

A járási ügyészség a férfit gyorsított eljárás keretében állítja bíróság elé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.