Gazdaság

Nemzetközi kiválósági egyesület tagja lett az SZTE gazdaságtudományi kara

Nemzetközi kiválósági egyesület tagja lett az SZTE gazdaságtudományi kara

2020. január 2., csütörtök
Nemzetközi kiválósági egyesület tagja lett az SZTE gazdaságtudományi kara

A világ egyetemeinek mindössze 10 százaléka tagja a European Foundation for Management Development (EFMD) nemzetközi nonprofit szervezetnek, amelynek alapvető célja a gazdaságtudományi képzések folyamatos fejlesztése és minőségbiztosítása, valamint társadalmilag felelős vezetők és közgazdászok képzése. 2020-tól a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar is a kiválósági egyesület tagja.

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar kiemelt stratégiai céljai között szerepel a nemzetköziesítés erősítése, beleértve a nemzetközi EPAS akkreditációs eljárásra való felkészülést, melynek eléréséhez egy lépéssel közelebb kerülhet annak köszönhetően, hogy 2020-tól az EFMD teljes jogú tagjává válik. Magyarországon eddig négy felsőoktatási intézmény tartozik e globális hálózathoz, így nagy elismerés és pozitív megerősítés, hogy a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar is részese lehet ennek a közösségnek. Az EFMD elsődleges célja, hogy támogassa a belső minőségbiztosítási folyamatok fejlesztését és kapcsolatot építsen azon gazdaságtudományi képzéseket nyújtó felsőoktatási intézmények és vállalati partnerek között, melyek számára a legfontosabb cél a kiválóság elérése és fenntartása. Az egyesület egyfajta tudásbázisként is működik, ahol a gazdasági szakértelem összpontosul. Ennek jóvoltából különböző szolgáltatásokat nyújt tagjainak, többek között szakmai konferenciákat, tréningeket és közös gondolkodásra ösztönző programokat, valamint támogatja a szervezeteket abban, hogy a teljesítményük és tevékenységük minőségét és hatását folyamatosan nyomon kövessék. Mindemellett akkreditációs testületi bizottságként is működik, melynek révén lehetőség nyílik intézményi, képzési program vagy akár digitális tanfolyam akkreditációs eljárás sikeres előkészítésére.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.