Írjon nekünk

Hírzóna

Tűzoltókhoz látogatott a Csongrád megyei közgyűlés elnöke

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Gémes László a megyei igazgatóság reggeli vezetői értekezletén vett részt. Ennek keretén belül az elnök találkozhatott a vezetői állománnyal, így első kézből tájékozódott az igazgatóság jelenlegi feladatairól – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

A találkozón Szatmári Imre tű. dandártábornok, megyei igazgató ismertette a Csongrád megyére jellemző veszélyforrásokat, a védelmi rendszer sajátosságait, a katasztrófavédelem rendszerének felépítését. Emellett a tábornok tájékoztatta az elnököt a helyi és a területi szintű védelem aktuális feladataitól, valamint a megelőzés érdekében végzett intézkedésekről. Mindezek után megköszönte az eddigi együttműködést, kihangsúlyozva, hogy a katasztrófavédelem szakmai támogatására a jövőben is számíthat a megyei közgyűlés.

Az új elnök vezetői múltja már több évre tekint vissza, polgármesterként 13 éven át volt Szegvár település első embere. Több mint kilenc éve tagja a Csongrád Megyei Közgyűlésnek, múlt év végén pedig elnöknek választották.

Gémes László számára nem ismeretlen a tűzoltóság, hiszen Szegvár vezetőjeként éveken át első kézből tájékozódhatott a helyi önkéntes tűzoltókat érintő feladatokról, az őket érintő változásokról.

Az elnök hangsúlyozta, az elmúlt évben szerzett vezetői tapasztalatai, valamint a lakosok érdekében végzett munkája a jövőben is segíteni fogja abban, hogy Csongrád megyéért, az itt élőkért dolgozhasson minden nap. Ebben pedig ugyanúgy, mint eddig, számít a megyei igazgatóság szakembereire, a hatóság által biztosított szakmai közreműködésre. Az elnök számára kiemelt fontosságú a biztonság fenntartása, ennek érdekében a katasztrófavédelem mellett a rendőrséggel is szoros, egymás munkáját segítő kapcsolatot épített ki.

A szakmai találkozó végén Szatmári Imre tű. dandártábornok tűzoltó gépjárműveket bemutató könyvet ajándékozott Gémes Lászlónak.

Tovább olvasom

Baleset

Gázmérgezés történt Kisteleken, többen rosszul lettek

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy Diófa utcai épületben mértek gázkoncentrációt a tűzoltók.

Tovább olvasom

Egyetem

Országos tanfelügyeleti konferenciát rendeznek az egyetemen

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

A pedagógusminősítési rendszer tapasztalatairól is szó esik.

Tovább olvasom

Hírzóna

Tíz évre ítéltek egy macedón kábítószercsempészt Szegeden

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Hazájában már elítélték emberölés miatt.

Tovább olvasom

Aktuál