Közélet

Tűzoltókhoz látogatott a Csongrád megyei közgyűlés elnöke

Tűzoltókhoz látogatott a Csongrád megyei közgyűlés elnöke

2020. január 15., szerda
Tűzoltókhoz látogatott a Csongrád megyei közgyűlés elnöke
Gémes László a megyei igazgatóság reggeli vezetői értekezletén vett részt. Ennek keretén belül az elnök találkozhatott a vezetői állománnyal, így első kézből tájékozódott az igazgatóság jelenlegi feladatairól - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A találkozón Szatmári Imre tű. dandártábornok, megyei igazgató ismertette a Csongrád megyére jellemző veszélyforrásokat, a védelmi rendszer sajátosságait, a katasztrófavédelem rendszerének felépítését. Emellett a tábornok tájékoztatta az elnököt a helyi és a területi szintű védelem aktuális feladataitól, valamint a megelőzés érdekében végzett intézkedésekről. Mindezek után megköszönte az eddigi együttműködést, kihangsúlyozva, hogy a katasztrófavédelem szakmai támogatására a jövőben is számíthat a megyei közgyűlés.

Az új elnök vezetői múltja már több évre tekint vissza, polgármesterként 13 éven át volt Szegvár település első embere. Több mint kilenc éve tagja a Csongrád Megyei Közgyűlésnek, múlt év végén pedig elnöknek választották.

Gémes László számára nem ismeretlen a tűzoltóság, hiszen Szegvár vezetőjeként éveken át első kézből tájékozódhatott a helyi önkéntes tűzoltókat érintő feladatokról, az őket érintő változásokról.

Az elnök hangsúlyozta, az elmúlt évben szerzett vezetői tapasztalatai, valamint a lakosok érdekében végzett munkája a jövőben is segíteni fogja abban, hogy Csongrád megyéért, az itt élőkért dolgozhasson minden nap. Ebben pedig ugyanúgy, mint eddig, számít a megyei igazgatóság szakembereire, a hatóság által biztosított szakmai közreműködésre. Az elnök számára kiemelt fontosságú a biztonság fenntartása, ennek érdekében a katasztrófavédelem mellett a rendőrséggel is szoros, egymás munkáját segítő kapcsolatot épített ki. A szakmai találkozó végén Szatmári Imre tű. dandártábornok tűzoltó gépjárműveket bemutató könyvet ajándékozott Gémes Lászlónak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.