Írjon nekünk

Sport

15 éves a Szegedi RSE

Megjelent:

A Szegedi Röplabda Sportegyesület január 13-án ünnepelte tizenötödik születésnapját.

– 2004-ben már nehezen működött a Papiron SC, azon a nyáron a férfi szakág története véget is ért. Tehetséges, korosztályos válogatott (Csányi Dániel, Bitó Attila, Szatmári Máté, Oltványi Olivér, Babanyecz Roland), Eb-döntőt is megjáró játékosokkal bírt a város, miattuk is fontosnak éreztük, hogy a sportág tovább éljen Szegeden, ahol egyébként is komoly hagyományokkal rendelkezett – idézte fel a kezdeteket Dávid Tibor ügyvezető elnökhelyettes a klub honlapjának adott interjúban. – A mai napig mosolygunk a történeten, ahogy kialakultak nálunk a pozíciók. Ez csak egy jogilag szükséges lépés volt, mi nem ragaszkodtunk semmihez, csak dolgozni akartunk, így cetlikkel húztuk ki a posztokat. Ezt meg kellett valamiért ismételnünk, de akkor is ugyanaz a felállás jött ki. Az idő igazolta a sorsot, hiszen azóta is mindenkinek jól áll az akkor kihúzott szerepe. Tízen voltunk ezen a bizonyos “választáson”, Varga Tamás elnök mellett Gál Albert, Huszta Péter, Nagy Zsolt és a baráti társaságunk néhány tagja – mesélte az egyesületben edzőként is dolgozó szakember.

Az alapító tagok még 2004 novemberében kezdték plakátokkal reklámozni a toborzást, amelynek sikere minden képzeletet felülmúlt, ugyanis 50 gyerek jelent meg az első alkalommal. Jöttek a trénerek is, a jelenlegi edzői stábból Hulmann Zsolt csatlakozott először. Sőt, az első fél évben felnőttkeret is alakult, az ismertebb nevek közül is visszatért pár játékos, mint például Csíkos Gábor, Petheő Gábor és Urfi Csaba. A 2005/06-os szezonban már el is tudtak indulni az NB II-ben, és rögtön meg is nyerték a bajnokságot.

A klub teljes történetét ITT olvashatja el.

(Kiemelt kép: Szegedi RSE)

Sport

Gól nélküli utolsó 13 perccel nem lehet meccset nyerni

Megjelent:

Szerző:

A továbbjutásért és a az olimpiai selejtezős helyért léphetett pályára a magyar válogatott a házigazda Svédország ellen, az Európa-bajnokság malmői középdöntőjében.

Tovább olvasom

Sport

Chema Rodríguez: Próbálunk új impulzusokat adni

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Hírzóna

Három Tisza SE-arany a Budapest-bajnokságon

Megjelent:

Szerző:

A szegediek kiválóan szerepeltek, három aranyérem mellett egy ezüstöt és egy bronzot is begyűjtöttek.

Tovább olvasom

Aktuál