Sport

Tavasszal fokozná a szegedi focilázat a Szeged-Csanád GA

Tavasszal fokozná a szegedi focilázat a Szeged-Csanád GA

2019. december 11., szerda
Tavasszal fokozná a szegedi focilázat a Szeged-Csanád GA

Hazaköltözés, remek pillanatok, sok szurkoló és néhány fájó vereség. Röviden így foglalható össze a Szeged-Csanád GA másodosztályú labdarúgócsapatának őszi szezonja. A legnagyobb elismerése a klubnál folyó munkának, hogy meccsenként 4-5000 néző volt a Szent Gellért Fórum lelátóján.

Szeptember 15-én, a Szent Gellért Fórumban a Csákvár elleni meccsen tért haza a Gyuláról a Szeged-Csanád GA. Az NB II-be a szezon előtt visszajutó szegediek a mérkőzés előtt a tabella 18. helyén álltak győzelem nélkül (egyetlen sikerüket a Balmazújváros kizárása miatt törölték), 4 döntetlennel és 2 vereséggel, 3 rúgott és 8 kapott góllal.

Győzelmi sorozat és fociláz a városban

A 4000 néző előtt lejátszott találkozón a szegediek nem várt magabiztos, gólgazdag 5-3-as győzelmükkel egy remek szériát kezdtek meg. A következő négy meccsük mindegyikét megnyerték és a kieső zónát messze elhagyva, addigi 4 pontjukat megtriplázva a 7. helyre léptek előre. Az egyszer fent, egyszer lent tételt igazolta ezután a csapat, sorozatban háromszor is kikaptak, ezek közül igazán bosszantó a bírói hiba miatt elvesztett kazincbarcikai találkozó és talán a Vasas elleni hazai pályán az idény legrosszabb játékával elszenvedett vereség volt. A hullámvölgyből az éllovas MTK elleni hazai döntetlen mozdította felfelé a csapatot, majd a szezon végén egy megterhelő sorozatban előbb döntetlent játszottak Soroksáron, majd hozták a kötelezőt az utolsó Vác ellen és egy talán nyerhető, de a döntetlent mindenképpen hozható meccsen kikaptak a második Budafoktól. A bajnoki menetelés közben a Magyar Kupa címvédője, a MOL Fehérvár csak a hosszabbításban jutott tovább a Szent Gellért Fórumban a kupában.

A csapat rendre 4-5000 néző előtt játszott hazai pályán, „divat” lett focimeccsre járni és egy-egy rangadó előtt érezhető fociláz volt a városban, amire évtizedek óta nem volt példa. Akadt olyan forduló, hogy az NB I és NB II összesített nézőszáma Szegeden volt a legmagasabb.

Az út jó, de még az elején járnak

„Nem lehetünk maradéktalanul elégedettek.”-mondta az utolsó mérkőzés után Oláh Gergő. A Szeged-Csanád GA védője hozzátette, hogy igen intenzív féléven vannak túl, szezonközben a költözés után hirtelen 2-300 ember helyett 4-5000 néző előtt kellett játszaniuk, ami természetesen inspirálóan hatott a csapatra, de komolyabb igényeket is támasztott. „Ezeknek az igényeknek sikerült megfelelnünk hellyel közzel, de azért ha az egészet nézzük több volt ebben a szezonban. Jön a tavaszi felkészülés, azért dolgozunk, hogy még előrébb lépjünk a tabellán.” Jelenleg a 13. helyen áll a Szeged-Csanád GA a bajnokságban, 6-6 győzelem és döntetlen mellett 7 vereség a mérlegük, a kapott és a rúgott gólok száma egyaránt 24. Helyezésük még változhat, mivel az utolsó fordulóban szabadnaposak lesznek és a mögöttük álló 21 pontos csapatok előzhetnek, de a 14. helynél hátrébb nem csúszhatnak. A bajnokság kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy jelenleg 10 pontra vannak a dobogótól és a 9 pontra a kieséstől.

„Ha csak azt nézem, hogy az őszi első meccsen 3-0-ra kaptunk ki a Budafoktól, most pedig egy nagyon szoros mérkőzést játszottunk ellenük, akkor látszik, hogy fejlődünk, de hosszú út elején járunk. Van még mit javítanunk.”-értékelt Germán Tamás. A csapatkapitány azt mondja, hogy a legjobb szó az őszi szereplésre a hullámvasút. „A gyulai albérletben még nagyon lent voltunk, visszajöttünk Szegedre, ott szép eredményeket értünk el, majd felemás szezonvéget produkáltunk. A legfontosabb, hogy Szegeden érezzük a szurkolók szeretetét és támogatását és ez nagy lökést adhat a folytatásra.” A csapat mostantól egyéni edzésterv szerint készül, majd január elején indul a felkészülés a tavaszi szezonra, az első edzés január 6-án lesz, majd január 10-én tíz napra Törökországba mennek edzőtáborozni. A bajnokság február 2-án folytatódik, az első ellenfél Haladás lesz, a meccset Szombathelyen rendezik.

  A szezon

első felét lezáró, közös, ünnepi ebéden vett részt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Katedrális étteremben. Az est az MLSZ Csongrád megyei igazgatóságának elnöke, Nógrádi Tibor beszédével indult, aki egy olyan repülőgéphez hasonlította a szegedi focit, amiben a motorok már felpörögtek de a felszállás és az utazás még csak most következik. Az esemény csúcspontja az ajándékozás volt: a játékosok már korábban kihúzták a neveket, hogy kit lephetnek meg az ünnep alkalmából. Az ősz legjobbját is megválasztották, aki Tóth Gábor lett, de ötletes ajándékokból sem volt hiány: Varga Szabolcs például egy maximális értékkel bíró, önmagát ábrázoló FIFA-játékos képével ellátott pólót kapott.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.