Hírzóna

Szorosabb az együttműködés a megyei önkormányzat és Csongrád megye települései közt

Szorosabb az együttműködés a megyei önkormányzat és Csongrád megye települései közt

2019. december 13., péntek
Szorosabb az együttműködés a megyei önkormányzat és Csongrád megye települései közt

2019. december 11-én tartotta első megyei szintű polgármesteri fórumát Gémes László, a Csongrád Megyei Önkormányzat új elnöke. Köszöntőjében szorosabb együttműködést ígért a települési vezetőknek.

Az első, hagyományteremtő polgármesteri fórumot Gémes László azzal a céllal hívta össze még az idei év végére, hogy Csongrád megye településeinek polgármesterei megismerjék azokat a fő irányokat, amelyek mentén a Csongrád Megyei Önkormányzat a jövőben működik majd. Az együttműködés fő irányait Gémes László a TOP-projektek megvalósításának elősegítésében, a turizmusfejlesztésben, a Magyar Falvak Program megvalósításában, a klímapolitikában, illetve külgazdasági programok indításában és a megyei befektetés-ösztönzési tevékenység erősítésében jelölte meg.

A megye megjelent vezetői a települések életét érintő aktuális témákban gazdagodhattak új információkkal, közvetlenül az adott témáért felelős szervezetek vezető képviselőinek előadásain keresztül. A rendezvényen részt vett Szabó Csaba, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője, Horváth Nikoletta, a Külgazdasági és Külügyminisztérium határ menti operatív programok főosztályvezetője, a Csongrád Megyei Kormányhivatal képviseletében Mikecz Péter főigazgató, illetve Szabó Márton, a HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség) vezérigazgató-helyettese is.

Előadásában Szabó Márton beszélt arról, hogy milyen információkkal rendelkeznek Csongrád megyéről, hogyan lehet velük kapcsolatba kerülni. Említést tett arról a programról is, amelyet egyfajta befektetés-ösztönzési képzésként indítottak el települések, illetve térségek számára. A megyei szint megfelelő platformja lehet az országos illetékességű HIPA és a települések közti kommunikációnak, amelynek megalapozását a Csongrád Megyei Önkormányzat már korábban megkezdte a megyei foglalkoztatási együttműködési program keretében.

Úgy tudjuk, a következő hasonló fórum sem várat sokáig magára, hiszen azt Gémes László már 2020 elejére szeretné összehívni.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt címe: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM)

Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.