Közélet

Nem hagyják magukra a makói tanyavilág lakóit

Nem hagyják magukra a makói tanyavilág lakóit

2019. december 11., szerda
Nem hagyják magukra a makói tanyavilág lakóit

A szétszórt makói tanyavilágban mintegy 130-an élnek és a többségük magányos és idős ember. Tóthné Balázs Andrea, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény vezetője a Rádió 7-nek elmondta: a hideg időszakban több figyelmet kapnak a lakosok, a tanyagondnoki szolgálat munkatársai ilyenkor összedolgoznak a mezőőrökkel és a katasztrófavédelemmel is.

Nem csupán a bevásárlásban segítik a 60 éven felülieket, de elviszik őket orvosi kezelésre is, tartós áramszünet esetén aggregátort is biztosítanak. Egy öreg terepjáróval járják a tanyákat, így nagy szükségük lenne egy fiatalabb járműre. Tóthné Balázs Andrea kitért arra is, hogy ez az időseket ellátó szolgáltatás térítésmentes, de csak az kapja, aki ezt igényli. Aki szeretné, hogy a tanyagondnok segítsen neki, az a következő két telefonszámot hívja: 06-62-213-420 (ez az ENI központja) vagy közvetlenül a tanyagondnokot a 06-20-407-7126-os mobilszámon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.