Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Minimális különbséggel nyert a Veszprém a csúcsrangadón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

A MOL-Pick Szeged csak a vereségért lehet szomorú az utóbbi évek legjobb veszprémi rangadóján.

Nehéz eldönteni, hogy melyik edzőnek volt nehezebb dolga mérkőzés előtt, ugyanis a házigazdáknál két irányító, Lékai Máté és Kentin Mahe, illetve Kent Robin Tönnensen pótlását kellett megoldani, a szegedieknél Jonas Kallman és Stefán Sigurmannsson sérülésével a teljes balszél kidőlt, de Bodó Richárd válla sem jött rendbe, Alen Blazevics pedig hónapok óta sérült.

A megszokott fergeteges hangulatban Dragan Gajic és Rasmus Lauge góljával nyitott a Veszprém, amire gyors egymásutánban Dean Bombac válaszolt. Az már az első percekben megmutatkozott, hogy mindkét oldal a védekezésére épít és a megszerezett labdával próbálnak minél több “könnyű” lerohanásos gólt szerezni. Ezzel a szegedieknek volt nehezebb dolga, a kapuban Sterbik Árpád a 10. percig hatszor védett, a túloldalon Mikler Roland két alkalommal fogta az ellenfél lövését. (10. perc: 4-4)

 

Dean Bombac amellett, hogy remekül mozgatta a Szegedet, a 14. percben már a negyedik gólját szerezte, nem nagyon tudtak vele mit kezdeni a veszprémiek. Bár lett volna esélye, a félidő feléig egyetlen egyszer sem vezetett a MOL-Pick Szeged, igaz, a veszprémiek is csak ez első percekben tudtak egynél több gólos előnyt építeni. A 18. percben, 8-8-nál, Bogdan Radivojevics a tőle megszokott magabiztossággal értékesített egy ziccert, amivel először juttatta vezetéshez csapatát. (18. perc: 8-9)

Azt, hogy melyik csapatnál volt az előny, legtöbbször az döntötte el, hogy melyik oldalon csúszik kevesebb hiba a játékba. A veszprémiek remekül tudták semlegesíteni Bánhidi Bencét, ezzel a szegediek egyik legnagyobb fegyverét, az irányító-beálló kapcsolatot lehetetlenítették el – a szegedi óriás a 28. percben szerezte az első gólját. A félidő utolsó támadása a Veszprémé volt, amivel a vezetést is átvehették volna, de Mikler előbb védett, majd Khaled Yahia időntúli szabaddobása halt el a falban. (30. perc: 15-15)

Gólváltás, majd egy szegedi hiba után a Veszprém vezetett egy góllal, amikor előbb Bogdan Radivojevicset, majd 20 másodperccel később Bánhidi Bencét állították ki a játékvezetők 2 percre. A szegediek nagyszerűen lassították a játékot, gólt ugyan nem dobtak, de csak egyet kaptak, így “olcsón” megúszták a kettős emberhátrányt. Bár kettővel ment a Veszprém, ennél távolabb nem tudott lépni, sőt a szünet után kapuba állt Mirko Alilovics bravúros védése és Bogdan Radivojevics hétméteresével újra egyenlő volt az állás. (40. perc: 19-19)

Nem túlzás állítani, a két csapat a BL Final 4-szintű összecsapásán még a második félidő közepén sem lehetett megmondani, hogy ki nyeri meg a meccset. A 45. percben ingott meg először a Szeged játéka, előbb Andreas Nilsson, majd Manuel Strlek is gólt lőtt, és ugyan Mirko Alilovic védte Manuel Strlek újabb kísérletét, a túloldalon Dimitrij Zsitnyikov sem talált utat Vladimir Cupara mellett a kapuba, így Petar Nenadics góljával már hárommal vezetett a Veszprém. Nem is várt tovább Juan Carlos Pastor, időt kért. (47. perc: 25-22)

Érezhetően jól jött az edzői segítség, pillanatok alatt faragta egyre kisebbre a különbséget a MOL-Pick Szeged, megadva a lehetőséget az izgalmas hajrára. Az 54. percben Petar Nenadics lőtte a labdát Mirko Alilovics kezébe, egyenlítési lehetőséghez juttatva a szegedieket, de Luka Stepancsics passzívnál, kényszerből előtt labdáját Vladimir Cupara védte, majd Manuel Strlek góljával ismét a Veszprém vezetett két góllal. Ráadásul Luka Stepancsicsot 2 percre kiállították a játékvezetők. Az 57. percben könnyen elmehetett volna a meccs, de Mirko Alilovics sokadik bravúrja és Joan Canellas góljával ismét a legminimálisabb előnyben volt a Veszprém. (57. perc: 28-27)

Vuko Borozan gondoskodott róla, hogy sokáig ne maradjon így, gólja után Juan Carlos Pastor újból időt kért. Bogdan Radivojevics megszokott magabiztos hetesével két és fél perccel a vége előtt ismét eggyel mentek csak a veszprémiek, majd Petar Nenadics lövését tolta oldalra Mirko Alilovics. Támadhatott a Szeged a döntetlenért, de hiába engedték a bírók a hosszú támadást, és jött be Matej Gaber hetedik mezőnyjátékosnak, nem sikerült az egyenlítés. (60. perc: 29-28)

Az utóbbi évek legjobb Veszprém-Szeged összecsapásán a MOL-Pick Szeged ugyan kikapott, de csak a vereségért van okuk szomorkodni.

“Csak a vereségért vagyunk szomorúak.”-Bánhidi Bence BánhidiTelekom Veszprém-MOL-Pick Szeged 29-28 (15-15)

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2019. december 7., szombat

Telekom Veszprém-MOL-Pick Szeged 29-28 (16-16)
VESZPRÉM: STERBIK – Gajic 5 (3), J. Omar 1, NENADICS 7 (1), Blagotinsek 1, Lauge 2, STRLEK 7. Csere: Cupara (kapus), MACKOVSEK, Nilsson 1, BOROZAN 5, Moraes, Marguc. Edző: David Davis
SZEGED: Mikler – RADIVOJEVICS 6 (3), Maqueda, Gaber, Bánhidi 3, Henigman, BOMBAC 5. Csere:ALILOVIC (kapus), Zsitnyikov 4, J. CANELLAS 6, STEPANCIC 4. Edző: Juan Carlos Pastor
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–0. 7. p.: 3–3. 15. p.: 7–7. 18. p.: 8–9. 24. p.: 11–12. 25. p.: 13–12. 31. p.: 15–16. 34. p.: 18–16. 41. p.: 20–20. 47. p.: 25–22. 49. p.: 25–24. 55. p.: 28–26. 58. p.: 29–28
MESTERMÉRLEG
David Davis: – Az döntött a javunkra, hogy a második félidőben szinte végig vezetni tudtunk. Fantasztikusak voltak a szurkolók, örömmel tölt el, hogy legyőztük legnagyobb hazai riválisunkat. A Szeged elleni győzelem mindig nagyon fontos a drukkereknek, a klubnak és a városnak is.
Juan Carlos Pastor: – Mind támadásban, mind védekezésben sokat kell még javulnunk. Az döntött a Veszprém javára, hogy a második félidőben túl sokat játszottunk emberhátrányban, Strlek pedig kíméletlenül megbüntette a hibáinkat a ziccereivel. Végig harcban álltunk a pontszerzésért, az utolsó támadásunk kimaradt, ezt is gyakorolnunk kell.

 

 

Tovább olvasom

Sport

Zsebben az első szegedi pont

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az első fordulóban Békéscsabától hazai pályán elszenvedett vereség után idegenben, a Csákvár ellen szerezte meg első pontját a Szeged-Csanád GA a labdarúgó NB II-ben. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Hírzóna

Tovább hódít Szegeden a padel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Újabb pályákat adtak át.

Tovább olvasom

Sport

ÉLŐ: Aqvital FC Csákvár-Szeged-CSanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Békéscsaba ellen elszenvedett 2-1-es hazai vereség után idegenben próbál javítani a Szeged-Csanád GA. A szegediek Csákváron lépnek pályára az NB II második fordulójában. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál