Közélet

Mézeskalácsokat díszítettek a szegedi Helyi-Ségben

Mézeskalácsokat díszítettek a szegedi Helyi-Ségben

2019. december 15., vasárnap
Mézeskalácsokat díszítettek a szegedi Helyi-Ségben
Mézeskalács workshopra várták a szegedi Helyi-Ség kézművesboltba az érdeklődőket. Az üzlet a Csongrád Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére november közepén nyitotta meg ajtaját a Rákóczi téri épület, Török utca felőli oldalán. A Helyi-Ségben a közfoglalkoztatásban és a szociális szövetkezetekben előállított termékek kaphatók. A mézeskalács-díszítés rejtelmeibe avatták be az érdeklődőket az ÖT-MÉhKAs Mézeskalács Készítő és Forgalmazó Szociális Szövetkezet képviselői a szegedi Helyi-Ség kézművesboltban, ahol a közfoglalkoztatásban és a szociális szövetkezetekben előállított termékek kaphatók.

Az ünnepek közeledtével leginkább az újszentiváni kézműves csokoládé és az öttömösi mézeskalács népszerű, de keresik a bácsalmási savanyúságokat vagy a balmazújvárosi száraztésztákat is, a tökmag- és a máklisztet – mondta a bolt üzemeltetője, a bordányi Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezettől, Csávás Norbert. Hozzátette: minőségi, adalékanyagoktól mentes portékát kínálnak. Összesen 7 megye 15 közfoglalkoztatójától érkeznek a kisboltba kézművestermékek. – Ezek főként kistelepüléseken készülnek. Az elmúlt években a kormányhivatal közfoglalkoztatás szervezésért és végrehajtásért felelős területi szervezetének tapasztalatai szerint, azzal tudunk ezeknek a szövetkezeteknek segíteni, ha piacot teremtünk nekik. Szeged elbír több ilyen üzletet is, hiszen a kézművesség ma egyébként is reneszánszát éli, ugyanakkor ennek a boltnak ad egy speciális jelleget, hogy a termékek szociális szövetkezetekben készülnek – mondta Juhász Tünde kormánymegbízott. Kiderült: a jövőben is terveznek a mézeskalács díszítéshez hasonló akciókat. A workshopon egyébként mintegy hatvan érdeklődőt avattak be a mézes finomság dekorálásának fortélyiba. (Forrás: CSMKH)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.