Kultúra

Megörökíteni az elmúló pillanatot

Megörökíteni az elmúló pillanatot

2019. december 4., szerda
Megörökíteni az elmúló pillanatot

Kortárs magyar fotográfusok táncművészeti képeiből, Táncképek címmel nyílik kiállítás pénteken REÖK-ben. A több mint 70 képből álló tárlat egészen január 19-ig lesz látható a palota második emeletén.

A tánc ábrázolása már hosszú ideje foglalkoztatja a fotóművészeket, hiszen múló pillanatokat örökítenek meg az utókornak. De hogyan tudja visszaadni egyetlen kép az egész előadás varázsát? A tökéletes tánckép annak ellenére, hogy statikus, megragadja a mozdulatok energiáját és árad belőle a dinamizmus. A Reök-palota és a MANK közös kiállításának képein összesen 45 fotós különböző érzelme és hangulata mutatkozik meg a falakon. A több mint 70 alkotást bemutató tárlaton az elmúlt csaknem 20 év színpadi előadásainak és fotós főpróbáinak legszebb pillanatai láthatók. Az alkotásokon sok ismerős arccal találkozhat a közönség, hiszen a Szegedi Kortárs Balett művészeit több képen is megörökítették a fotográfusok. A csaknem félszáz alkotó között találhatjuk például a szegedi fotóművészt, Dusha Bélát, de a kiállítás egyik kurátora, Eifert János fotói is megcsodálhatók a falakon.

A TáncKépek-en nemcsak a balett, de a néptánc, illetve a kortárs tánc sokféle variációja is megjelenik. A tárlat 2020. január 19-ig tekinthető meg a Reök-palotában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.