Közélet

Makó is csatlakozott a Csanádi Körhöz

Makó is csatlakozott a Csanádi Körhöz

2019. december 1., vasárnap
Makó is csatlakozott a Csanádi Körhöz

Hat Békés megyei település helytörténetével, honismeretével foglalkozó szervezeteit tömörít magába a Csanádi Kör, amelyhez most Makó is csatlakozott - számolt be a Rádió 7.

Az erről szóló dokumentumokat szombaton írták alá a makói levéltárban. Az intézmény igazgatója, Urbancsok Zsolt a rádiónak elmondta: ez a csatlakozás azért fontos, mert Makónak, mint az egykori Csanád vármegye székhelyének számos írásos emlékét itt őrzik a levéltárban, amiket a Csanádi Kör szervezetei is kutatni tudnak. Ráadásul a most Békés megyei települések egykoron Kelet-Csanádhoz tartoztak. Urbancsok Zsolt kitért arra is, hogy a körhöz tartozó civil szervezetek, önkormányzatok, valamint magánszemélyek nem csupán kutatással foglalkoznak, hanem minél szélesebb körben meg kívánják ismertetni ezeket az érdeklődőkkel. Ezért közösen számos programot szerveznek majd a jövőben, illetve közös kiadványokat is készítenek majd számos témában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.