Közélet

Jól működik az új CT-gép a makói kórházban

Jól működik az új CT-gép a makói kórházban

2019. december 27., péntek
Jól működik az új CT-gép a makói kórházban
Hónapokig Vásárhelyre kellett vinni a makói betegeket CT-vizsgálatra, mert a makói berendezés tönkrement, pótlása pedig nehézkes volt. Mindez ma már a múlté – az új makói készülék bevált, és már vásárhelyi betegeket is vizsgáltak vele – írja a Délmagyar.

A CT-vizsgálat ma már szinte rutin eljárásnak számít a diagnosztikában, nagyon sok szakterületen alkalmazzák. A lap szerint éppen ezért volt komoly probléma, hogy idén tavasszal a makói tagkórházban működő berendezés felmondta a szolgálatot. Az is hamar kiderült azonban, hogy a készülék javításának költsége irreálisan magas lett volna. A kórház vezetése ezért úgy döntött, inkább újat szereznek be – mondta az előzményekről Kallai Árpád főigazgató.

Az új CT megvásárlására az intézmény fenntartója nyomban biztosította a szükséges pénzt, ám mivel igen drága berendezésről van szó, a beszerzésére a vonatkozó jogszabályok előírása szerint nemzetközi közbeszerzési eljárást kellett kiírni, ez pedig hónapokig tartott. Ez idő alatt kellett az ilyen vizsgálatra szoruló makói betegeket Hódmezővásárhelyre vinni. További részletek ITT olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.