//

Jól működik az új CT-gép a makói kórházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Hónapokig Vásárhelyre kellett vinni a makói betegeket CT-vizsgálatra, mert a makói berendezés tönkrement, pótlása pedig nehézkes volt. Mindez ma már a múlté – az új makói készülék bevált, és már vásárhelyi betegeket is vizsgáltak vele – írja a Délmagyar.

A CT-vizsgálat ma már szinte rutin eljárásnak számít a diagnosztikában, nagyon sok szakterületen alkalmazzák. A lap szerint éppen ezért volt komoly probléma, hogy idén tavasszal a makói tagkórházban működő berendezés felmondta a szolgálatot. Az is hamar kiderült azonban, hogy a készülék javításának költsége irreálisan magas lett volna. A kórház vezetése ezért úgy döntött, inkább újat szereznek be – mondta az előzményekről Kallai Árpád főigazgató.

Az új CT megvásárlására az intézmény fenntartója nyomban biztosította a szükséges pénzt, ám mivel igen drága berendezésről van szó, a beszerzésére a vonatkozó jogszabályok előírása szerint nemzetközi közbeszerzési eljárást kellett kiírni, ez pedig hónapokig tartott. Ez idő alatt kellett az ilyen vizsgálatra szoruló makói betegeket Hódmezővásárhelyre vinni.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

38 migránst kaptak el karácsony második napján Csongrádban

Következő sztori

Már 100 ezer család vette igénybe a családvédelmi akcióterv támogatásait

Legutóbbi hasonló cikkek