Közélet

Fogadjuk meg a csongrádi rendőrök ünnepi bűnmegelőzési tanácsait!

Fogadjuk meg a csongrádi rendőrök ünnepi bűnmegelőzési tanácsait!

2019. december 3., kedd
Fogadjuk meg a csongrádi rendőrök ünnepi bűnmegelőzési tanácsait!

A Csongrád megyei rendőrök idén is több száz bűnmegelőzési szórólappal és karácsonyi kiadvánnyal hívják fel a figyelmet arra, hogy miként óvjuk értékeinket az adventi és karácsonyi időszakban is - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások a karácsonyi vásárokban is számtalan helyen segítik a lakosságot, hogy az ünnep biztonságban teljen. A rendőrség kiemelt szolgálattal - a társhatóságok együttműködésével - készül az időszakra, de az állampolgárok közreműködésére is szükség van ahhoz, hogy ne váljanak jogsértés áldozatává. Néhány jótanács: - Értékeiket mindig tartsák szem előtt ha tömegközlekedést használnak, bevásárlóközpontokban járnak, vagy tömegben vannak, mert ezeket a helyzeteket használhatják ki az alkalmi és a zsebtolvajok! A pénzt, iratot, mobiltelefont a kabát vagy táska belső részén, lehetőleg több helyen, és cipzárazható zsebekben tartsák! - Ne vigyenek magunkkal a szükségesnél több készpénzt! A bankkártya PIN kódját soha ne tartsák a kártya mellett! - Győződjenek meg róla, hogy biztosan lezárták-e a gépjárművet! Ne hagyjanak semmit feltűnő helyen, hiszen akár egy szem előtt hagyott műanyag táska miatt is feltörhetik az autót, ami jelentős plusz költséget generálhat az ünnepre. - Egyre népszerűbb az online vásárlás. Itt is körültekintőnek kell lenni. Ha a weboldalon helytelen magyarsággal írnak, már gyanúra adhat okot. Banki kódokat soha ne adjanak ki! - Ebben az időszakban gyakori az adománygyűjtési tevékenység. Amennyiben utcán szólítják meg, ügyeljen rá, hogy megfelelőképp igazolja magát az adománygyűjtő. Ha pénzt adna át, körültekintően tegye, a másik fél lehetőleg ne lássa, hogy honnan és mennyi pénzt vesz elő! Ha otthonában keresnék fel ezzel a céllal, ne engedjen be senkit! Kérjen csekket, vagy kérje meg az illetőt, hogy az ajtó vagy kapu előtt várjon, míg Ön a felajánlott pénzzel visszatér! - Amennyiben az ünnepi időszakban elutaznának otthonról, kérjenek meg valakit, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében időnként ellenőrizze a lakást, ürítse ki a postaládát - azt a látszatot keltve, hogy van otthon valaki. Csongrád megye rendőrsége a társszervekkel együttműködve biztosítja azt, hogy mindenki számára áldott és békés legyen az ünnepre való készülődés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.