Politika

Az önkormányzati tanácsnok is apróért vett lakást

Az önkormányzati tanácsnok is apróért vett lakást

2019. december 18., szerda
Az önkormányzati tanácsnok is apróért vett lakást

6,7 millió forintért vett 40 négyzetméteres lakást Fodor Antal vagyongazdálkodási tanácsnok 2018 augusztusában. Ekkor egy ugyanekkora lakást 16 millióért lehetett megvenni a belvárosban.

Az újonnan közgyűlésbe kerülő DK-s politikus első vagyonnyilatkozatában tüntette fel a 40 négyzetméteres lakást, amelynek helyéről csupán annyit írt, hogy Szeged I. kerületében, tehát a belvárosban található. A jogcímszerzésnek adásvételt jelölt meg, ennek a dátuma pedig 2018. augusztus 15., ahogy az az alábbi képernyőképen is látható.

  Az IKV 5 millió forintot meghaladó adásvételi szerződéseit bemutató táblázatában is ugyanez az adásvétel szerepelhet, hiszen a dátum megegyezik és a lakás is az I. kerületben található.

A két dokumentum adatait összevetve kiderül, hogy a négyzetméterenkénti vételár 169 ezer forint körül volt. Ez jóval az aktuális ingatlanárak alatt volt, hiszen az Ingatlannet adatai alapján ekkor egy 40 négyzetméteres lakást a belvárosban 16,2 millióért lehetett megvenni. A szakportál adatai szerint egyébként a legkisebb ingatlanár a belvárosban 8,5 millió forint jelenleg.

A tanácsnokot telefonon próbáltuk meg elérni, de egyelőre nem reagált megkeresésünkre. Megírtuk: a Szeviép-vezéreket másodfokon felmentő Kovalcsik Éva bíró 2015-ben

vásárolt 100 négyzetméteres luxuslakást

a Kölcsey utcában, amelyen hamar túl is adott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.