/

Fittyet hánynak a piros lámpára a szegedi buszsofőrök – itt az újabb videó!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb szabálytalanul közlekedő autóbuszt vettek videóra Szegeden, a Mars téri autóbusz-állomásnál. Nem ez az első eset, novemberben több jármű is a piros jelzés ellenére hajtott ki a főútvonalra – akkor a Volánbusz Zrt. vizsgálatot indított, majd annak befejeztével az érintett autóbusz-vezetőkkel szemben megtették a szükséges munkáltatói intézkedéseket. Update: Nem érkezett bejelentés a Volánbuszhoz.

A Mars téri autóbusz-állomás és környéke meglehetősen forgalmas csomópont Szegeden, az 54 éves pályaudvaron napi szinten 1500-nál is több járat fordul meg. Az autóbuszok a pályaudvarról való kihajtás előtt egy forgalmi lámpán haladnak át, úgy tudnak a főútra kikanyarodni. A buszok azonban sok esetben a piros jelzésre fittyet hányva kanyarodnak ki a pályaudvarról.

Novemberben az internetre több videó is felkerült, amelyek a szabálytalanul közlekedő buszokat örökítették meg. Akkor a Volánbusz Zrt. a felvételek alapján vizsgálatot indított, majd annak eredményeként az érintett autóbusz-vezetőkkel szemben megtették a szükséges munkáltatói intézkedéseket, azt azonban akkor sem árulták el, hogy ez pontosan mit jelent: hogy fegyelmit kaptak-e, esetleg elbocsájtották-e őket.

Úgy tűnik, nem egyedi esetről van szó: már novemberben is több szabálytalanul közlekedő buszt filmeztek le, és most itt az újabb. A december 4-én készült felvétel ugyanarra a csatornára került fel, mint a korábbiak.

Egy ötven éve buszsofőrként dolgozó férfi írt a szegedma.hu-nak a novemberi esetekkel kapcsolatban. Azt írta, Szegeden a forgalomirányító lámpák fázisbeállításai teljesen hibásak, nincsenek szinkronban a forgalmi szituációkkal, a sárga fény szerinte nem kellő ideig villog, ezért kénytelenek a buszsofőrök szabálytalankodni.

Update: Nem érkezett bejelentés a Volánbuszhoz

“Tájékoztatjuk Önöket, hogy társaságunkhoz az ügyben nem érkezett bejelentés. Minden esetben, amikor bebizonyosodik, hogy az autóbusz-vezető munkavégzése során megszegte a KRESZ előírásait, társaságunk természetesen megteszi a szükséges intézkedéseket, a VOLÁNBUSZ Zrt. számára ugyanis kiemelten fontos, hogy a kollégák teljeskörűen betartsák a közlekedési szabályokat.” – tájékoztatta lapunkat a közlekedési társaság.

 

Előző sztori

Az Anna fürdő is megszólalt a fertőzésügyben

Következő sztori

Lesz ez még rosszabb is: hajnalban újabb 33 migránst fogtak Csongrád megyében