Közélet

Botka László jelentette be az ellenzéki polgármesterek új szövetségét

Botka László jelentette be az ellenzéki polgármesterek új szövetségét

2019. december 9., hétfő
Botka László jelentette be az ellenzéki polgármesterek új szövetségét

Tíz ellenzéki polgármester - köztük Botka László és Márki-Zay Péter - szövetséget alapított "hazánk jövője érdekében". A tömörülés tömören, ám nem túl egyértelműen fogalmazta meg célját.

"Tíz megyei jogú város polgármestere. A mai napon szövetséget kötöttünk egymással hazánk jövője érdekében. Közös értékek és stratégia mentén az a célunk, hogy Magyarország igazságos, szolidáris és szabad otthona legyen minden magyarnak" - ezzel a szöveggel osztotta meg közösségi oldalán Botka László azt a fényképet, amelyen kilenc másik ellenzéki polgármesterrel együtt látható.

Botka László (Szeged) Csőzik László (Érd) Fekete Zsolt (Salgótarján) Márki-Zay Péter (Hódmezővásárhely) Mirkóczi Ádám (Eger) Nemény András (Szombathely) Péterffy Attila (Pécs) Pintér Tamás (Dunaújváros) Szűcsné Posztovics Ilona (Tatabánya) Veres Pál (Miskolc)

A megalakulását bejelentő tízfős tömörülés meglehetősen tömören és kissé homályosan fogalmazta meg célját, így a szegedma.hu az összes érintettet megkereste, ám cikkünk publikálásáig érdemi reakció sehonnan sem érkezett. Szeretnénk megtudni, hogy 1. Miben állapodtak meg pontosan? 2. Hogyan képzelik el az együttműködést? 3. Milyen ügyekben tervezik az együttműködést? 4. Milyen hivatalos formát tudnak elképzelni az együttműködés kereteinek? 5. Mit várnak az együttműködéstől? 6. Ki a vezetője a szövetségnek? 7. Lehet-e csatlakozni más településvezetőknek a most alakult szövetséghez? Amint érkeznek válaszok, újra jelentkezünk! (Kiemelt képünk forrása: facebook.com/drbotkalaszlo)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.