Birkás Balázs szerint a családi összejövetelekben rejlik a karácsony varázsa

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Birkás Balázs, az NKM Szeged VE világ- és Európa-bajnok kajakosa az ünnepek idején megpróbál lelkileg feltöltődni az előtte álló nehéz évre. Karácsony előtt beszélgettünk a sportolóval.

Várja már a karácsonyt?
– Igen, nagyon – kezdte a beszélgetést Birkás Balázs, az NKM Szeged VE világ- és Európa-bajnok kajakosa. – Ilyenkor a család végre nyugodtan össze tud jönni és nincsen az a nagy rohanás, ami az év többi napján. Jóllehet, a szülők még ilyenkor is sietnek a főzőcskézéssel, de ezt leszámítva békesség és nyugalom honol.

Hogyan tölti az ünnepeket?
– Leginkább pihenéssel, mert nagyon kemény időszakot zártunk a nyári szezonnal, az őszi felkészüléssel és az edzőtáborral. A következő, olimpiai év elég kemény lesz.

Mennyire engedheti el magát ebben a pár napban?
– Normális kereteken belül elengedhetjük magunkat ilyenkor. Kell is ez a néhány nap, hogy lelkileg feltöltődjünk és hogy utána jól menjen a munka. A hátralévő téli időszakot keményen meg kell nyomni.

Van esetleg valami megkötés, hogy hány kilót szedhet fel?
– Nincsen, ez mindenkinek a saját lelkiismeretére van bízva.

Mi lesz az ünnepi menü?
– Minden évben halászlevet eszünk, idén is tartani fogjuk ezt a hagyományt.

Kiveszi a részét az ételek elkészítéséből?
– Nem, mindig a szüleim szoktak főzőcskézni.

Velük tölti a szentestét?
– Igen, minden évben közösen karácsonyozunk a családommal és a nagynénémékkel, ők ugyanis ikertestvérek édesanyámmal. Ráadásul még a nővérem is hazajön ilyenkor, így teljes lesz a családi kör.

Mennyire tartja magát ajándékozós típusnak?
– Ha éppen van időm és energiám gondolkodni, akkor szoktam ajándékot venni, mert nagyon jó érzés adni. Sajnos a mai rohanó világban megesik, hogy elfelejtek, pedig sokszor néha egy kis apróság is hatalmas örömet okozhat.

Miben rejlik a karácsony varázsa?
A családi összejövetelekben és a jó beszélgetésekben.

Előző sztori

Ismét emelkedik a menedékjogi kérelmek száma az EU-ban

Következő sztori

A karácsonyi tavasz meglepetése

Legutóbbi hasonló cikkek