Az egyik Szeviép-vádlott védőjének felesége szignálja a büntetőügyeket a perben!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ki ezt hinné, hogy a Szeviép-ügy másodfokú eljárása kapcsán a bírói tanács tagjainak összeférhetetlenséget jelentő kapcsolatait, érintettségét már nem lehet fokozni, az téved. Ma megmutatjuk, ki dönti el a Szegedi Törvényszéken, hogy melyik bírói tanács, melyik büntetőügyet tárgyalja – írja a Pesti Srácok.

A mai történet egy házaspárról (vagy élettársakról – de ez részletkérdés) szól. A férfi az egyik Szeviép-vezér, a vádlottak padján helyet foglaló egyik vádlott, P. László ügyvédje, mellesleg a szegedi önkormányzati ügyekben eljáró jogi képviselő, tehát Botkáéknak is dolgozik. A nő, az ügyvéd párja, gyermekének édesanyja pedig a Szegedi Törvényszék büntető kollégiumának vezetője,  tehát az a bírósági vezető, aki a törvényszékre érkező ügyeket a bírói tanácsoknak kiszignálja.

Amikor a felmentő Szeviép-ítélet után az első összefüggéseket feltártuk és a Szegedi Törvényszék be nem jelentett összeférhetetlenségeiről a sorozatunkat elkezdtük, még mi sem láttuk az egész rendszert, minden szereplőt, de azt sejtettük, hogy talán mindaz, amire teljesen véletlenül bukkantunk rá, egy az ügyet ismerők szerint is igen csak megdöbbentő ítélet kapcsán, talán csak a jéghegy csúcsa. Az már most biztos, hogy sorozatunk nem ér véget az

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Szűrt napsütésre számíthatunk

Következő sztori

Legutóbb “csak” egy tucat migráns próbálkozott Csongrádban