Közélet

Akár börtönbe is kerülhetnek a Szeviép-ügy bírái - videó!

Akár börtönbe is kerülhetnek a Szeviép-ügy bírái - videó!

2019. december 21., szombat
Akár börtönbe is kerülhetnek a Szeviép-ügy bírái - videó!

Akár börtönbe is kerülhetnek a Szeviép-ügy bírái, ha bebizonyosodik róluk, hogy visszaéltek a hivatalukkal - mondta a Hír TV által megkérdezett ügyvéd. Futó Barnabás szerint az ügyben felmerülhet a hivatali vesztegetés is, de ezeket az Országos Bírói Hivatalnak, illetve a Központi Nyomozó Főügyészségnek kell kivizsgálni. Azonban, ha történt bűncselekmény, akár az egész Szeviép-ügyet újratárgyalhatják.

Gulyás Gergely szerint a bírói pártatlanságba vetett hitet ássa alá az, hogy a Szeviép-ügyben másodfokon eljáró egyik bíróról kiderült: úgy tárgyalta a szegedi önkormányzatnak is beszállító cég vezetőinek büntetőügyét, hogy családi cége több közbeszerzést is nyert a várostól. Ahogy a tanácsvezető bíró, Kovalcsik Éva érintettsége is felmerült az ügyben, mivel töredékáron szerzett, 100 négyzetméteres, polgári luxuslakást Szeged szívében.

A bírói pártatlanságba vetett hitet ássa alá az, hogyha egy ügyben több ponton is alaposan kérdőjelezhető meg az eljáró bírák függetlensége, hiszen ne felejtsük azt el, hogy nem csupán az ítélkező bírák közül többen, hanem még a szignálásról, tehát a bírók kijelöléséről döntő bíróval kapcsolatosan is alapvető egyértelműnek tűnő összeférhetetlenségi kifogások merültek fel, ami nem biztos, hogy csupán csak az összeférhetetlenség megállapításánál megállnak

– mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter

a csütörtöki Kormányinfón

. A Hír TV által megkérdezett ügyvéd szerint is fennállhat a hivatali visszaélés, valamint a hivatali vesztegetés gyanúja. Futó Barnabás szerint azonban ezeket az Országos Bírói Hivatalnak, illetve a Központi Nyomozó Főügyészségnek kell kivizsgálni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.