Közélet

A fődíjas alkotó búcsúztatta a Vásárhelyi Őszi Tárlatot

A fődíjas alkotó búcsúztatta a Vásárhelyi Őszi Tárlatot

2019. december 3., kedd
A fődíjas alkotó búcsúztatta a Vásárhelyi Őszi Tárlatot

A hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában az október 5-én megnyílt66. Vásárhelyi Őszi Tárlatotdecember elsejéig tekinthették meg a látogatók. A képzőművészeti seregszemle alkotásai vasárnap az idei Tornyai-plakettet elnyert festőművész, Szabó Klára Petra tárlatvezetésével búcsúztak a kiállítóhelytől.

A tárlatvezetések sorában általában egy-egy alkotó a saját műveit mutatja be, vagy egy tárlat kurátorai osztják meg gondolataikat a kiállítás darabjairól. E finisszázson e szempontból is szokatlan módon a tárlat egyik alkotója mesélt a több mint kétszáz művet felvonultató kiállítás néhány műalkotásáról, az alkotókhoz kötődő barátságáról, s azokról a módszerekről, amelyeket a képzőművészek alkalmaztak a képek, szobrok, grafikák létrehozása során. Szabó Klára Petra megosztotta a számára az idei fődíjat, a Tornyai-plakettet jelentő alkotáscsoport létrejöttének történetét, amely során a képzőművészetben eddig nem alkalmazott, a hőmérsékletváltozás hatására eltűnő, vagy megjelenő speciális festéket használt fel. A rendszerváltás előtt Hódmezővásárhelyen állt köztéri szobrok a különleges anyagnak és a festmények mögött elhelyezett hőpaneleket vezérlő időzítő programozásának köszönhetően időről időre megjelennek, vagy eltűnnek a látogatók elől. A tárlat 21 díjazottjának egy-egy alkotása 2020. február 14-től egy hónapon át a fővárosban, a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlatot reprezentáló kiállításon lesz látható az Óbudai Kulturális Központban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.